Szombathelyi Elefánt

Még nincs két éve, hogy bemutatkozott a szombathelyi gyökerű Elefánt. Indulásuk rögtön a hazai undergroundhoz kötötte őket, a nem sokkal előbb induló Kodály Method –végzős színi egyetemisták filmes-zenei projektje – klipet készített róluk és megszervezte debütáló koncertjüket.

A hamarosan hattagúvá bővült zenekar a következő nyáron már lemezt is kiadott, ez volt a Kék Szoba. Nem telt el egy újabb év, és az A38 Hajón mutatták be Vérkeringő című albumukat. A Kék Szoba dalai melankolikus hangulatot árasztanak, a Vérkeringőben már erőteljes, felkavaró érzelmek is megjelennek. Néha egészen elszabadulnak az indulatok, de ezeket a következő pillanatban hirtelen visszafogják, nem engedik, hogy teljesen kicsússzon a gyeplő a kezeik közül. Ahogy ők mondják: filmzenét írnak nem létező filmekhez. Talán magához az élethez írnak zenét.

Amit bizton állíthatok: amit ezek a fiúk csinálnak, az egyszerre édes és fanyar, mélabús és szenvedélyes. Egy zenekar, amit nemcsak hallgatni, de érteni is érdemes. Sokféle, akárcsak a hallgatóság, ezért is tud mindenkihez szólni, nem zárja magát korlátok közé. A témák egészen hétköznapiak. Amikor a húrok közé csapnak, az mégis olyan, mint egy őrült hrabali zabálás disznótorossal és sörrel, nincs értelme ellenállni. Ha valakit érdekel, hogy miért is esküdöznek az antikváza-testű lányok Ghandira, és milyenek is igazából azok a „budapesti lányok”, annak június 21-én – igazából 20-án, mert a koncert éjfél után 1 órakor kezdődik – Orfűn a helye.

I!

06 19.

06.22.

Fishing on Orfű Fesztivál

06.21.

KEZDÉS: 01.00

HELYSZÍN: Orfű, Panoráma Kemping

CÍM: Elefánt koncert

JEGYÁR: Négynapos bérlet:12990 FtNapijegy: Kispál-nap (06. 19.):2990 FtTöbbi nap:4990 FtSátorjegy:500 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.