FAMILY

A fotós munkája nem ér véget az exponálással. Megkínlódtam, de meg is tanultam, hogy kell vegyszert keverni, előhívni, nagyítani. Így volt ez akkor is, mikor az Ernst Múzeum-beli kiállításomra készültem, 1986-ban.

A képeket magam nagyítottam, a konyhánk napokig megközelíthetetlen volt a család számára, vegyszerszag és száradó kópiák árasztották el a lakást. Ez a kép akkor készült, mikor már túl voltunk mindezen. Azt akartam, hogy legyen rajta a kiállítás szinte valamennyi képe, mi hárman, és emlékeztessen arra is, hogy mi, akik a képeken ott vagyunk, egyszer el fogunk tűnni a világból. Csak a képek maradnak meg. Talán.

ÉLETRAJZ

1945-ben született Kiskunfélegyházán. 1966-ban tette le a fotós szakmunkásvizsgát, 1975-ben végezte el a Magyar Újságírók Országos Szövetsége újságíró-iskoláját. 1963–1972 között a Bajai Vízügyi Igazgatóság fényképészeként dolgozott. 1972–1978 között az MTI munkatársa volt, majd a Magyar I úságnál, a Képes 7-nél és a Reformnál dolgozott. Nagyvárosi fényképész, a végleges vagy időleges hontalanság, otthontalanság érdekli – és mindenekelőtt önmaga.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.