Mint hal a vízben

A magzatvízben töltött hónapok után csak néhányhét szünetet kell tartani idekint, máris mehet a csecsemő a vízbe. A mély vízbe.Aki teheti, ne hagyja ki a babaúszást, és járjon elgyermekével, mert különleges élményben lesz része.

A pár hónapos babák számára a víz természetes közeg, félelem nélkül élvezik a lubickolást. Még bennük él az ösztön, hogy a víz alatt nem vesznek levegőt, sőt amint víz éri az arcukat, levegőt fújnak ki.

A babaúszást hat hónapos kor előtt érdemes elkezdeni, célja elsősorban a vízben való mozgásfejlesztés. Itt a babák ösztöneik segítségével mozognak, megélve a nyugodt és biztonságos magzati lét emlékeit. Ezek a foglalkozások kezdetben nem az úszni tudás elsajátítását szolgálják, inkább a gravitáció nélküli mozgásélmény örömét, szorongásoldók, bizalomépítők – állítják a szakértők. Aztán eljön az óvodáskor, amikor már a vízbiztonság, az úszótechnikák megtanulása az oktatás célja.

A tanfolyamok nem olcsók, a budapesti árak 8-10 alkalmas bérlet esetén sem jelentenek kevesebbet óránként – azaz 45 percenként – jellemzően 1500 forintnál. Nyári úszótáborból is bőséges a kínálat, az egyhetes turnusok 24–28 ezer forint között mozognak, programtól és helyszíntől függően.

Az első csobbanástól számítva egy óvodáskorú gyerek számára általában egy év rendszeres, azaz heti egy-kétszeri óra kell ahhoz, hogy jól megtanuljon úszni. A biztonságos úszástechnika elsajátítása persze időben jelentősen eltér, van, akinek gyorsabban sikerül, de az is előfordul, hogy ennél jóval több időre van szüksége a gyereknek. Akárhogy is nézzük, az első biztonságos karcsapás hat számjegyű összegbe kerül, miként az is, hogy ez a tudás egy életre szól, és óriási biztonságérzetet nyújt gyereknek és szülőnek egyaránt.

I!

Úszásoktatás Vidám Vidrakölykök

HELYSZÍN: Hajós Alfréd Sportuszoda (Budapest XIII., Margit-sziget)

HONLAP: www.uszasoktatas.sport.hu

Bohóchal Egyesület

HELYSZÍN: Hét budapesti, három vidéki

HONLAP: bohochalsportegyesulet.hu

Mikuszi Suli

HELYSZÍN: Dagály fürdő (Budapest XIII., Népfürdő utca 36.)

HONLAP: mikuszi.hu

 

 

 

 

NÉMET ÉVFORDULÓK

 

Június 3.

 

Hitler 72 éve tiltotta be Schiller Tell Vilmosát, látva, hogy mégsem hat kedvezően az olvasók ideális vezetőről alkotott elképzeléseire.

 

Június 4.

 

Hiába ültek tűkön a német drukkerek: az ARD 52 éve ad sportot, de az első nyolc héten nem volt futball.

 

Június 5.

 

„Horrida! Wotan tanár úr szakállára” – beszélt átgondoltan össze-vissza George Grosz 93 éve a Nemzetközi Dada-kiállításon Berlinben.

 

Június 6.

 

82 éve Max Ernst kis híján ágynak esett, hallván, hogy a müncheni Üvegpalotában Caspar David Friedrich kilenc képét is elégették.

 

Június 7.

 

Kereken 40 éve nem büntetik Németországban a kerítést és a homoszexuális kapcsolatot.

 

Június 8.

 

Kutatók szerint gyorsan véget ér a vegetáriánus életmód forradalma, ha Julius Maggi 127 éve nem találja föl piros kupakos fűszerszószát.

 

Június 9.

 

A 20 év alatti fiatalok nyitottabbak, tájékozottabbak, ráadásul hadkötelesek – érveltek 41 éve a 18 éves németek választási jogáért.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.