PÜNKÖSD AZ ÉSZAKI ÖSSZEKÖTŐ HÍDNÁL - BÁMÉSZKODÓK

A Vizafgogót elhagyva a Dunánál tovább felfelé a téli kikötőn túl található az északi összekötő vasúti hídnak a Duna holtága felett ívelő szakasza. Pünkösd környékén járhatunk, a tavaszi áradást követően.

Talán az ünnep biztosította szabadidőt kihasználva bóklásznak erre újpestiek. Egy nehezen megfejthető jelenet körvonalazódik. Valami eltűnt dolog után kutatnak térdig a Dunában? Talán a gázló sekély vizébe szorult halak keltették fel érdeklődésüket?

ÉLETRAJZ

Kovács Endre fotóművész 1947-ben született Budapesten. A középiskola után fényképészeti tanulmányokat folytatott Petrás István tanítványaként. A Magyar Nemzeti Galéria, művészeti folyóiratok, könyvkiadók munkatársaként dolgozott. 1966–1974 között a magyar avantgárd mozgalmak résztvevője, a Kassák Színház (a későbbi Squat Theatre) fotósa volt. 1974-ben Svájcban, Lausanne-ban telepedett le. Felvették a Gen Képzőművészeti Főiskolára (Ecole Supérieure d’Art Visuel), ahol 1980-ban diplomázott audiovizuális: lm–video szakon. Kis filmeket készített. 1993-ban hazatért Magyarországra és azóta a Balaton mellett, Alsóörsön él.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

www.kovacsendre.hu

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.