Progresszió Barabás módra

Barabás Lőrinccel mindig történik valami. A trombitás pályafutását valamelyest is ismerőket nem lepi meg a tényközlés, hiszen nyilván éppen azért is bírják a muzsikust, mert állandóan meglepetéseket szerez hallgatóinak. Nem lesz ez másként május 11-én este sem: az artista ekkor mutatja be új lemezét az A38-on.

A nagy sikerű Barabás Lőrinc Eklektric 2010-ben leállt, a zenekarvezető azonban nem tűnt el: szólóban folytatja. A szóló ezúttal valóban szóló: Barabás egyedül áll a színpadon, egy szál trombitáját csak egy loopstation egészíti ki, amelynek segítségével élőben sokszorozza és effektezi meg hangszere hangzását, valamint funkcióját is. De a kis szerkezet segítségével egyéb hangforrásokat, zajokat, zörejeket is bevon, ezek keverednek majd a változatos hangulatvilágú, olykor groove-osabb témákkal, harmóniákkal, máskor lazább, esetleg progresszívebb dallamokkal.

Az estet egyébként alkalmasint méltóképpen vezeti majd fel Dányi Krisztina énekes-dalszerző, akit 2010 óta leginkább talán morningdeer néven ismerhetnek a zenei ínyencek. Tavalyelőtt jelent meg első lemeze, a műfaji címkéket kedvelőknek elmondjuk, a debüt anyag körülbelül az art-rock, a barokk pop és a lo-fi zajzene határmezsgyéjén mozgott. Első albuma, a Days 2011-ben jelent meg. Lett egy kvartett is körülötte, meg sikeres koncertsorozat, aztán feloszlatta a négyest mégis. Új hangzáson kezdett dolgozni. A jelek szerint sikerrel: Concer On A Twig című, újra szólóban készített lemeze az idén nyáron jelenik meg Japánban, Nagy-Britanniában és Amerikában.

I!

05. 11

KEZDÉS: 19:30

HELYSZÍN: A38 Hajó, Tetőterasz (Budapest XI., Pető híd budai hídfő)

CÍM: Barabás Lőrinc élőben

JEGYÁR: 1000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.