Csak a győzelem számít

Hogy ki nevet a végén, azt tudjuk, de hogy ki nevet az elején, amikor a gyerek társasjátékozni tanul, arra válaszul rövid lehet a névsor. Hisztérikus zokogás, tombolás, csapkodás, bármi előfordulhat, és elő is fordul, veszíteni csak hosszú évek kemény munkájával tanul meg az ember. Vagy akkor sem.

Őrizzék meg a nyugalmukat, és készüljenek fel a szélsőséges reakciókra, a társasozás eleinte a sérelmek melegágya. Lazán össze lehet azon veszni, hogy ki kezdi a játékot, hogy kié lesz a rózsaszín/kék/arany figura, hogy a másik vezet. A dob, lép, nyer típusú játékokat már a háromévesek is boldogan űzik, de még a hat-hét évesek többsége sem tudja elfogadni, ha nem áll folyamatosan nyerésre. Sebaj, a befektetett energia megtérül, utána összehozza a családot, a baráti társaságot az Activity, a scrabble, a sakk vagy a kártyajátékok.

A társasjátékok körülbelül dupla annyiba kerülnek, mint egy gyerekkönyv, és körülbelül ugyanakkora valószínűséggel lehet mellényúlni a vásárlásnál, majd csodálkozni, hogy miért nem érdekli a gyereket. Érdemes figyelni vendégségben, játszóházban, hogy milyen játék köti le, és minél biztosabbra menni a vásárlásnál. A kísérletezésben nyújt biztonságot egy pesti boltban, a Játékturiban kínált lehetőség: az új játék árának 15 százalékáért a társasok hét napra kölcsönözhetők. Ha tetszik, megmarad, ha nem, vissza lehet vinni, nem a teljes árat bukja a szülő. Ha örökbe fogadják, érdemes eltenni, a jó játékkal több generáció is jól szórakozhat. Ma is őrzöm kedvencemet, a Gazdálkodj okosan!-t, amelyre lassan igaz lesz, hogy nem a nullákat kell kiegészíteni a pénzen, csak a forintot euróra átírni, hogy az aktuális árakon lehessen vásárolni.

 

I!

HÁROM ÉVES KORTÓL: memóriajátékok, mesés dominók, párosító játékok, Csigafutam stb.

NÉGY ÉVES KORTÓL: Ki nevet a végén?, Szivárványkígyó kártyajáték, Colori stb.

ÖTÉVES KORTÓL: bingó, malom, sakk, Marokkó, Activity Kids, Monopoly, Pénzeső stb.

 

ÉVFORDULÓK

SZÖVEG: ONGJERTH HANNA

Május 6.

Nem találtak a britek megfelelő javaslatot az első bélyegre beadott 2600 pályamunka közül, így 173 éve előhúzták a jokerkártyát: Viktória királynő portréját.

Május 7.

Legfeljebb 280 futó vehet részt a 102 esztendeje megnyílt hamburgi Régi Elba-alagútbeli maratonon.

Május 8.

Harminc ló sem húzza szét a két fél rézgömböt, ha kiszivattyúztuk a levegőt, mutatott rá 359 éve Regensburgban Otto von Guericke a vákuum létezésére.

Május 9.

Épp három évvel idősebb Áder János, mint a Depeche Mode ma 51 esztendős énekese, Dave Gahan.

Május 10.

126 éve a mentők, 105 esztendeje pedig az anyák napját ünnepelték meg először a világon.

Május 11.

64 éve kapta vissza eredeti nevét a sziámi macskák és harcoshalak hazája, Thaiföld.

Május 12.

– Az esküvőm napján ért véget a házasságom Mick Jaggerrel kötött frigyére Bianca Macias

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.