VANCSÓ ZOLTÁN: SYDNEY

„A képzelet csak kiszínezni segít, de körvonalakat nem ad” – áll a kép alatt a Szándéktalan fény című fotóalbumban, amelynek képeit Mészöly Miklós szövegeire válogatta Vancsó.

A kötetben képzeletbeli utazásra invitálja a nézőket a fotóművész, amely során keresztül-kasul járja be a világot. Nem a helyszín és nem s egy konkrét, bemutatni szándékozott társadalmi vagy kulturális jelenség, megfigyelt sajátosság az, ami egybefűzi a felvételeket, hanem a már-már fogalommá vált „vancsós” tekintet. Az irracionális utazás arra szolgál, hogy képzeletben újrateremtse a világot, és új összefüggéseket teremtsen a jelenségek között.

ÉLETRAJZ

Vancsó Zoltán 1972. október 29-én született. Budapesten él. A Práter utcai fotósiskolában tanulta meg a szakma alapjait. Kezdetben a videó- és filmkészítés érdekelte, erről váltott a sűrítettebbnek gondolt fotográfiára. 2002 óta szabadúszó fotóművész. 2003-ban Balogh Rudolf-díjat kapott. Számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt, 2012-ben jelentkezett érdekes és egyedülálló kísérletével az Álomvölgy című fotó filmmel, amelyet június 13-án élő zenei kísérettel mutat be a MOM Kulturális Központban.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

photovancso.com

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.