FRANKL ALIONA:BUDAPEST KÖRÚT

Frankl Aliona legutóbbi fotósorozata a Budapest körút, kapcsolódik az eltűnő budapesti hangulat megragadásához, dokumentálásához, amely a főváros szubjektív arcát mutatja.

A helyszínek kiválasztása nem véletlenszerű a fotóművész által felkért művészek, tudósok az általuk kedvelt, hétköznapiságukban változatos helyszíneket tárják fel. Frankl Aliona járt velük törzshelyeiken, a budapesti állatkertben, apró cipészműhelyben, budapesti háztetőn, kertekben, piacokon, a Toldi moziban, álltak hidakon, utaztak a régi úttörővasúton, meglátogatták a 325 esztendős törökszederfát a Tabánban (...) A képeket esetenként a megkérdezettek szövegszerűen is kommentálják.

ÉLETRAJZ

Frankl Aliona 1954-ben született az oroszországi Novocserkasszkban. 1980-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar angol–orosz szakán. 1987 óta kiállító fotográfus, mestere Lugosi Lugo László. 1990-től a MÚOSZ, 1998 óta a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Szabadfoglalkozású művészként Budapesten él. 1996 óta kísérletezik fotogramok készítésével. Fotogramjain – a mindennapok metszetein – személyes történeteket mond megkerülhetetlen emberi alaphelyzetekről: örömről, gyászról, vágyról, összecsapásról, elbukásról, megnyugvásról. Számos fényképsorozatán az eltűnő budapesti világ jelenik meg (Régi boltok, Eltűnő Budapest, A zsidó Budapest, Temetők, Presszók kávéházak). A képeken nagy erővel szólalt meg az elmúlás drámája, az elpergő idő szürke árnyalata.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

www.frankl.hu

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.