Tizennyolc éven felülieknek

Mit tenne, ha egy ismeretlen helyen találná magát, ahonnan meghatározott időn belül ki kell szabadulnia? A kijutós, azaz „room escape” játékok pontosan ilyen helyzeteket teremtenek. Korábban csak online voltak elérhetőek, mostanra élőben is lehet játszani (?) az erre kialakított helyszíneken. Egy ilyen aktív szabadidőprogramnak nyújt helyet a ParaHotel.

A játék nemcsak a borzongás iránti vágyat elégíti ki, a csapatot is összekovácsolja. Nevetgélve lemennek a pincébe, az ajtó döngve becsukódik mögöttük, halálos csönd szakad rájuk, a résztvevők magukra maradnak. Két-hat fős klikkekben 90 perc alatt kell megtalálni a kiutat agyafúrt feladatok végrehajtásával, miközben magukra vannak utalva. A leleményességen múlik, hogy a megtalálják-e az elrejtett tárgyakat, kulcsokat, és ki tudnak-e jutni a fogságból, mielőtt az idő lejár.

Az ötlet jó, ismerős, ha máshonnan nem, a Játsz/ma (The Game) című filmből, ahol Michael Douglas születésnapi ajándékba kapja az üldözősdit, s alig bír szabadulni. Mennek is oda baráti társaságok, születésnapi meglepetések helyszíne, lehet itt leány- vagy legénybúcsút tartani, van olyan, aki randit szervez ide (?), cégek is használják „csapatépíteni”.

Az idegek borzolására és a bezártságtól való félelem legyőzésére egy zuglói légópincéből alakították ki a helyet. A kaland nem veszélyes. Lényege nem a félelem és a pánik keltése a résztvevőkben, hanem az, hogy logikusan összedolgozzanak. Kamerákon át felügyelik őket, ha valaki úgy érzi, nem bírja tovább, megnyomhatja a pánikgombot, máris kiszállhat.

Kardiológiai vagy pszichológiai problémákkal küzdőknek, cukorbetegeknek mindazonáltal nem ajánlják. A játékban csak 18 éven felüliek vehetnek részt.

 

ÉVFORDULÓK

SZÖVEG: ONGJERTH HANNA

Április 15.

Megérte kiszolgálni Ray Krocot, amikor betévedt Maurice és Richard McDonald falatozójába. Megtetszett a kínálat, 58 éve étteremlánccá alakította a vállalkozást.

Április 16.

Anna királyné 308 éve lovaggá ütötte Isaac Newtont, mégis élete végéig bántotta: nem ismerik el.

Április 17.

Ferenc József 139 éve rábólintott az egységes méter-kilogrammliter mértékegységrendszerre, de Nagy-Britanniáig nem ért el a karja.

Április 18.

A kiránduló kisiskolások 31 éve csodálják az ópusztaszeri emlékparkban Feszty Árpád körképét.

Április 19.

Mázlijuk volt az űrkutatóknak, akik nem jutottak át a 42 éve fellőtt Szaljut–1 dokkolókapuján, „sikeres” társaikra fulladásos halál várt.

Április 20.

A flancolni akaró budai polgárok 156 éve kocsikázhattak át először a Várhegy-alagúton.

Április 21.

Ha igaz, hogy Romulust és Remust farkas nevelte, akkor az is, hogy 1260 éve alapították Rómát.

 

I!

HELYSZÍN: Budapest XIV., Pillangó utca 30.

HONLAP: www.parahotel.hu

ÁR: 2000–4000 Ft/fő (a csapattagok számának függvényében)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.