Ütős hétvége

Csak az menjen a Richter Terembe április ötödikén–hatodikán, pénteken–szombaton, aki bírja, ha kívülről szabályozzák a szívritmusát. A bennünk lakó vulgárdoktor valami ilyesmit javasol. Nemzetközi Ütősfesztivál lesz Győrött, ami nemcsak azoknak kötelező programpont, akik odavannak a dobokért, perkákért, hanem mindenkinek, aki szereti a zenei nyalánkságokat.

A kétnapos győri zenei seregszemle a több évtizedes múltra visszatekintő győri ütőszenei kultúrán és zenei képzés hagyományain alapul: az idei lesz a tizennegyedik. A „nemzetközi” jelző itt nem csak pántlika: korábban mások mellett fellépett már Győrben Evelyn Glennie, Vinny Appice és Carmine Appice, David Friedman New Vibes Project, Jojo Mayer és Mark Mondesir is, a hazai, illetve magyar származású ütős nagyságokról nem is beszélve most.

Péntek délután a Széchenyi téren a Liszt Ferenc Zeneiskola bemutatójával veszi kezdetét a fesztivál, aztán a Kovács–Fekecs Dobduó programja hallható, majd a Tűzmadár Holló Dobkör bemutatója következik.

Szombaton ugyanitt konzervatóriumi, egyetemi növendékek játszanak afrikai zenét, a Quinto Percussion Band is színpadra lép, a Konga City Győr latin zenét, Ataru Taiko pedig tradicionális japán dobzenét szolgáltat.

Az idei programsorozat egyik kiemelt sztárvendége a szombaton fellépő Bobby Previte és a vele érkező Studo Percussion Graz lesz. Terminals című produkciójuk New York után most Győrött is színpadra kerül – igazi magyar ősbemutatóról van szó tehát. Ugyancsak szombaton lép fel a Rainbow egykori dobosa, a világhírű Bobby Rondinelli. Bár a művész szólóban mutatkozik most be, a Cry Free zenekarral közösen azért jó néhány régi Rainbow-slágert is megszólaltat majd.

A szombat a hazai vonalat tekintve sem lesz unalmas éppen. A Győr Ütőegyüttes némi beatboxos és scratches rásegítéssel igyekszik majd elkápráztatni, a Mester és Tanítványa szekció keretében pedig a nyolcéves dobfenomén, Wesser Patrik és tanára, Kovács János tart bemutatót.

HALLGATNI VALÓ

1 ANGYALOK SZÁRNYAIN

A Rajkó Művészegyüttes hangversenyén többek között Bach–Gounod: Ave Maria, Bach: Air, Liszt: XIV. magyar rapszódia, Schubert: Ave Maria. A Belvárosi Szent Mihálytemplomban április 2-án este 8-kor.

JEGYÁR:2800 Ft

2 WAGNER ÉS LISZT LÁNGLELKŰ BARÁTOK

Hegedűs Endre zongoraestjén Liszt: A forrásnál, két Wagner–Liszt-részlet a Lohengrin című operából, Liszt: Isten áldása a magányban, egy Wagner– Liszt-részlet a Trisztán és Izolda című operából, Liszt: 104. Petrarca-szonett és Wagner–Liszt: Tannhäuser-parafrázisa hangzik el a Budapest Music Centerben április 3-án este fél 8-kor.

JEGYÁR:4000 Ft

3 AZENE FELEMEL

A Snétberger Zenei Tehetség Központ második évfolyamának koncertje a Thália Színházban április 6-án délután 6-kor.

JEGYÁR: 2900, 3900,5900 Ft

I!

04. 05.

04. 06.

HELYSZÍN: Győr, Széchenyi tér Richter Terem (Győr, Aradi vértanúk útja 16.)

CÍM: XIV. Győri Ütősfesztivál

HONLAP: fesztivalkozpontgyor.hu

 JEGYÁR: 0–3300 Ft

 

A dobnál:Wesser Patrik
A dobnál:Wesser Patrik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.