KÁROLY SÁNDOR ÁRON: HÉTKÖZNAPI EMLÉKEK SOROZAT

„Mi az, ami engem – mint fér t – a nap folyamán felvillanyoz, kiszínesíti »szürke hétköznapjaim«? Olyan kis emlékek/etűdök, amelyekkel szinte mindennap találkozom, többé-kevésbé tudatosul bennem, sokszor sajátos melegséggel tölt el.

Az emlékezés komplex folyamat, az idő múlásával és az aktuális lelki állapottal mindig más színezetet kap, új részletek erősödnek fel vagy tűnnek feledésbe. Ami évek múltán is megmarad, az az esszencia a kísérleti terepem. Képeim egy mobiltelefon kamerájával, lopva készültek (a lomográfia filozóájából is merítve), úgy, ahogy egy gyönyörű női jelenségre csak épp rá merünk pillantani, nehogy észrevegyen vagy elillanjon.”

ÉLETRAJZ

Kolozsváron született 1978-ban, ott kezdte művészeti tanulmányait, majd Budapesten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott és szerzett doktori (DLA) fokozatot. Jelenleg a kaposvári egyetem oktatója. Számos hazai és külföldi kiállításon szerepelt. Elsősorban az archaikus fotóeljárások kortársi használata érdekli, amelyekről nemcsak disszertációt írt, hanem a gyakorlatban is kipróbálja őket sorozataiban. Szívesen készít áldokumentum-fotókat, megkérdőjelezve a látásba vetett hitet.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

Károly Sándor Áron www.ksaron.com

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.