Felnőttet játszani

Autószerelő, fodrász,fogorvos, szobafestő, virágárus, híradós és még sok más szakmát kipróbálhat az 1–12 éves korosztály a Mini Cityben, a Nyugati pályaudvarral szemközti áruház mellett kialakított kisvárosban.Ne felejtsenek el fényképezőgépet, videokamerát vinni, mert az élmény jó pár megabyte-ot megér.

Ez volt életem legjobb napja! – jelentette ki a gyerekem a Mini Cityből hazafelé tartva. Szerencsére gyakran mond ilyet, igaz, az ellenkezőjét is, ha nagy bánata van, de az értékelés önmagáért beszél. Valószínűleg én is hasonlóan vélekedtem volna, ha ötévesen kipróbálhatom, milyen beülni egy igazi bolt pénztárába, igazi festékkel szobafalat festeni, igazi orvosi köpenyt húzni és igazi fogorvosi székbe ültetni anyát, vagy igazi mikrofonba énekelni igazi közönség előtt. A Mini Cityben minden igazinak tűnik, még a játék konyha műanyag zöldségei meg az ábécé üres dobozai is, sőt, az üzemanyagtöltő állomáson tényleg pörög a számláló, amikor tankolnak a gyerekek. Éppen ettől olyan izgalmas: az illúzió tökéletes, olyan, mintha igazi felnőttek volnának.

Sok szakma kipróbálható, igazi rendőrmotorra is lehet ülni, sőt, van egy rácsos tömlöc is. Na, ez utóbbit nyilván nem a börtönéletre felkészítésül szánták a miniváros megálmodói, hanem egy rabló-pandúr játékhoz, ami persze ugyancsak a nagybetűs élet része, sajnos.

A játszóházban három órát lehet eltölteni, ami elég is, a célközönség az 1–12 éves korosztály, bár minden részletében igazán élvezni az egészet inkább négy-öt éves kortól lehet.

 

ÉVFORDULÓK

SZÖVEG: ONGJERTH HANNA

Április 1.

Mindegy, hogy kasszafúrók zsákján vagy rajzfilm figurák pupillája helyén áll, mindenki érti: 235 éve alkotta meg Oliver Pollock a dollárjelet: $.

Április 2.

Mi lett volna, ha a 35 éve sugározott Dallas az eredeti tervek szerinti öt részt érte volna csak meg?

Április 3.

A kávédaráló az antik korban sem volt újdonság, mégis csak 184 éve szabadalmaztatta James Carrington.

Április 4.

49 éve nyílt meg Dorogon az első önkiszolgáló ABC.

Április 5.

1 éve hunyt el Ferdinand Alexander Porsche, a 911-es modell tervezője és Jim Marshall, a gitárerősítő-gyártó cég atyja.

Április 6.

361 éve hozta létre Jan van Riebeeck a Holland Kelet-indiai Társaság dél-afrikai élelmiszer-ellátó központját, melynek neve Fokváros lett.

Április 7.

Zobóki Sándor főhadnagy 43 éve Olaszországba szökött vadászgépén.

 

I!

NYITVA TARTÁS: 10.00 –19.00

HELYSZÍN: Mini City (Budapest V., Nyugati tér 1–3., a Skála Metró épülete)

JEGYÁRAK: Gyerek:2500 FtFelnőtt:990 FtCsaládi: (2 felnőtt, 2 gyerek):5990 Ft, (2 felnőtt, 3 gyerek):6990 Ft

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.