STALTER GYÖRGY: SGY07

Többéves munkafolyamat eredménye a Józsefváros-sorozat, amely a riport-fotográfia megújítására törekszik. Sajátos színvilág jelenik meg a képeken, amit analóg képmódosító eljárásokkal ér el a művész, elemelve a szimpla valóságot, és így szubjektív kordokumentumot hoz létre.

A társadalmi összefüggések láttatására törekszik a képeken. A fotók Józsefváros eltűnő hangulatát örökítik meg, a fővárosnak napjainkban ezt a rendkívül progresszíven fejlődő, változó részét, a régi és új találkozását, az itt élő emberek életét.

ÉLETRAJZ

Stalter György 1956-ban született Budapesten. A Balogh Rudolf-díjas fotogfiráfus az esztergomi ferenceseknél töltött diákévei alatt kezdett fényképezni. Fényképész-szakmunkásbizonyítványt szerzett, majd fotóriporterként dolgozott. 1995-ben fotóstúdiót hozott létre. Művészet és Mesterség címmel fotogfirá át oktat. Feleségével, Horváth M. Judittal évekig fotózták Magyarország cigánytelepeit és Pest gettósodó városrészeit: 1998-ban jelent meg Más Világ című albumuk. 2006-ban a MÚOSZ pályázatán Jó…Józsefváros sorozatával elnyerte a Főváros Pro Urbis Alapítványa Budapest Fotográfiai Ösztöndíját.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

Stalter György: www.stalter-asa.hu

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.