Improvizatív feldolgozások

Aki meghallja a nevüket, megrökönyödik: vajon miért ad koncertet Columbo sokáig rejtegetett felesége? Az ország minden zegzugát bejárt nőbandának tavaly jelent meg első nagylemeze, a „(Re)make up”.

Ugyanaz másképpen az mégsem ugyanaz. De nem is volna értelme, ebben a felállásban az eredetiket másolni. Tág tere nyílik viszont a változatoknak: a dzsesszes improvizációknak.

Furcsa, itt nem egy nő áll a háttérben, hanem három nő mögött egy férfi. A csapat énekese Galambos Dorina, azután ott van Hudák Zsófia, a nagybőgő virtuóza és Sárközy Fanni, a zongorista. A dob mögött pedig az „állandó vendég”, Kovács Norbert foglal helyet.

Zenéjük improvizatív, könynyed, játékos, vidám. Több korszak ismert slágerét megszólaltatták már egyedi hangszerelésükben, még olyan dalokat is, amelyek eredetileg távol álltak a dzsessz műfajától. Például előfordul náluk a Queentől az I Want to Break Free, Prince Kiss című száma vagy Modjótól a Lady. Vagy a Beatles Come Togetherje, amelynek fő motívumát érdekesen hozza a basszusgitár, de a lényeg a zongoraszóló. Vagy mégis az ének?

Március végén a Columbus hajó Club színpadán készül újabb varázslatra a Mrs. Columbo, és már nemcsak a klasszikus dzsessz, hanem a könnyedebb stílusok kedvelőit is szeretettel várják. Továbbá a hajó fedélzetén a gasztronómia iránt érdeklődők ínyencfalatokat és különleges borokat is megkóstolhatnak. Akik pedig a kültéri étteremben foglalnak helyet, még a kivilágított város páratlan látványában is gyönyörködhetnek.

 

I!

03.28.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Columbus Hajó (Budapest V., Vigadó tér, a Lánchíd és az Erzsébet híd között, 4. számú kikötő)

JEGYÁR: 1400Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.