Görögmóka magyarmódra

Hangulatos görög népzene, tradicionális népitánc. Az e éle kultúra élvezetéért nem kell messzire menni, elég megnézni-hallgatni a Sirtos görög táncházat az Óbudai Kulturális Központban.

Az egylet tagjai egyszerre több hangszeren játszanak, ennek köszönhető a színes déli melódia. Dalaik témáiban helyet kap többek között legenda, bánat, elválás, ünnep, szerelem és szeretet is. Előadásaival a társulat nemcsak hazánkban, hanem Európán kívül is számos országban ért el sikereket. Megalakulásuk óta jócskán bővítették a hangszergyűjteményüket és zenei anyagaikat, a hagyományos görög dallamokat pedig helyi mesterektől tanulták el görögországi körutazásuk során. A világhírű komponista, Mikis Theodorakis budapesti fellépése előtt is mulattathatták a közönséget.

A publikum a zenekart ezenkívül hallhatta a Magyar Rádió népzenei műsorában, illetve láthatta a Magyar Operaház Balettkarának Zorba című darabjában. Több mint 30 éve képviselik és népszerűsítik a görög népzenét, számos lemezzel is büszkélkedhetnek.

A sirtos Görögországban közismert és közkedvelt tánc. A látogatók a program során a népi hangszereken való játék élvezetén felül a táncot is elsajátíthatják. A Sirtosnak egész pályafutása alatt sikerült fenntartania táncházát. Kezdetben a Danuvia Művelődési Házban volt a székhelyük, aztán az Almássy téren, és ötödik éve Óbudán elevenítik meg Hellász hangulatát.

HALLGATNI VALÓ

1 SPANYOL ROMÁNC

Kutik Rezső gitárestje több, mint gitárkoncert, zenetörténet, kultúra, látvány – mesélő komolyzene a Marczibányi Téri Művelődési Központban március 18-án este 7-kor.

JEGYÁR:1500 Ft

2 KORTÁRS ZENE

Létrejött a Budapest Fesztiválzenekar Új Zenei Együttese. Koncertmester és karmester Lakatos György, elhangzó művek szerzői: Jeney Zoltán, Sáry László, Kurtág György, Dukay Barnabás, Arvo Párt, Pierre Boulez és Luciano Berio. Koncert a Millenárison március 22-én este háromnegyed 8-kor.

JEGYÁR:3000 Ft

3 100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR

A zenekar koncertjén a cigány zene örökzöld klasszikusaitól a klasszikus zene örökzöldjeiig sokféle stílusú muzsika hangzik fel a Thália Színházban március 23-án este 8-kor.

JEGYÁR: 5900,7900 Ft

I!

03. 24.

KEZDÉS: 17.00

HELYSZÍN: Óbudai Kulturális Központ (Budapest III., San Marco utca 81.)

JEGYÁR:1000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.