PARÁDÉ 2

A Szegedi szabadtéri játékok sorozatban játékosan keveri aktív és valós világot, a városban élő emberekből, illetve tárgyakból teremtve meg egy hibrid, sosem volt utópisztikus világot, amelynek lakói új, merész vállalkozásokba kezdenek, az építményeket új funkciókban használják.

Az eddig élettelennek hitt, elfeledett szobrok pedig át- veszik emberi szerepeinket, élik és élvezik a bronzba öntés kötöttségétől a fotó által megszabadított életüket.

KRAJNIK ISTVÁN

1957-ben született Vásárosnaményban. Gyermekkorát egy kis faluban töltötte a szovjet határ mellett, saját bevallása szerint egy vegyesboltban, ahol maga is árult nyaranta, amit csak lehetett. A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem matematikus szakán végzett 1981-ben, a fotózást a Fotográfus.hu Alapítványi Fotóiskolájában tanulta 2005 és 2007 között. Tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának és a Magyar Fotóművészek Szövetségének. 2009-ben elnyerte a Dunaújvárosi Fotóbiennále fődíját, valamint a Fotoporta, portfolio review, Legjobb portfólió díját. Jelenleg Szegeden él és dolgozik.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

Haris László: www.krajnik.hu

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.