A húrok urai

A legtöbb magyar otthon valamely sötét zugában áll egy poros, lehangolódott gitár, amely már több generáció szárnypróbálgatásainak is áldozatául esett. Tipikusan olyan hangszer ez, amelyen szinte mindenki tud egy kicsit játszani, de a Liszt Ferenc-díjig igen kevesen jutnak. A Gitárhősök mind megkapták.

Babos Gyula a hegedűt és a zongorát is kipróbálta, mielőtt 15 évesen elkötelezte magát a gitár mellett. Később érettségi nélkül vált az utódok tanítójává, Babos Project Special nevű formációjában pedig tehetséges fiataloknak adott kibontakozási lehetőséget. László Attila építészmérnöknek is tanult, a konzervatórium elvégzése után viszont rögtön a hazai dzsessz élvonalában landolt, és ott is maradt. Tátrai Tibor egykor roadként követte a nagyokat, majd meghatározó együttesek tagjaként vált ismertté. A rock és blues mellett a latin ritmusok sincsenek ellenére.

Mindhárom művész bandek, triók és kvartettek névadója volt már, a 2011-es V. Jazzy Dalverseny Gála óta pedig együtt is fellépnek. Az alkalmi trióműsorát a siker tette visszatérő produkcióvá: a mesterek macsós rivalizálás nélkül, a tapasztalt öregek könnyedségével villantják meg műfajokon átívelő tudásukat.

Legközelebb március 8-án, a MOM Kulturális Központban játszanak, szokás szerint dobossal, basszusgitárossal és billentyűssel kiegészülve. A Horváth Charlie vendégszereplésével fűszerezett koncert talán abban is segíthet, hogy az egyszeri néző legközelebb ne érezze olyan rosszul magát, ha a sarokban pihenő gitárjára pillant.

HALLGATNI VALÓ

1 ALEJANDRO VELA

Az ifjú mexikói zongoraművész koncertjének különlegessége a Goya-festmények ihlette Granados szvitből való válogatás. Emellett Prokofjev-művek is hallhatók lesznek az Óbudai Társaskörben március 4-én este 7-kor.

JEGYÁR: 1200, diák:600 Ft

2 BAROKK KUPLÉ

A Mezítlábas Zenészek és Barátaik megbolondított barokk koncertjén theorba lant-, barokk fuvola-, barokk cselló-,csembalószót hallhatnak a Moha Kávézó és Galériában március 9-én este fél 8-kor.

BELÉPÉS: ingyenes

3 GRENCSÓ KOLLEKTÍV ESTIKE

A Kollektíva – Pozsár Máté (zongora), Miklós Szilveszter (dobok), Grencsó István (szaxofon), Benkő Róbert (bőgő) – kompromisszumoktól mentes szabad zenéjét a Vigyázó Sándor Művelődési Házban lehet meghallgatni március 10-én este 8-kor.

JEGYÁR:800 Ft

I!

03. 08.

KEZDÉS: 19.00

HELYSZÍN: MOM Kulturális Központ (Budapest XII., Csörsz u. 18.)

GITÁR HŐSÖK: Babos Gyula, Tátrai Tibor, László Attila

JEGYÁR: 3490–6490 Ft

 

Babos Gyula, László Attila, Tátrai Tibor
Babos Gyula, László Attila, Tátrai Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.