Szerelmi hangulat

A Csillag születik tehetségkutatóban felbukkant duó közismert költők verseit zenésíti meg. Fülbemászó dallamköntösbe bújtatják a strófákat, amivel fiatalos, sodró zenei világot teremtenek.

A Kávészünet együttesnek már több feldolgozása, klipje is napvilágot látott, koncertjeivel járja az országot, több iskolában, ifjúsági házban, fesztiválon is megfordult már, adott koncertet a vakok intézetében is. A Zenélő Versek Klubjában előadnak mások mellett Ábrányi Emilt (Mosoly), Petőfit (Füstbement terv), Adyt (Párizsban járt az ősz), Juhász Gyulát (Szerelem?), József Attilát (Keresek valakit). Talán nem véletlen, hogy mindegyik tárgya a szerető szív hangulatjelentése.

A Kávészünet két tagja, Popovics György és Németh Ferenc, ismert zenészeket és színészeket lát vendégül. A Zenélő Versek Klubjában decemberben például Koltai Róbert, Szilágyi Tibor és Pély Barna vett részt. A sikerre való tekintettel havonta új esttel rukkol elő a Gödörben üzemelő klubban.

Február végén a duó vonós formációjával kiegészülve lép színpadra. Vendégei között szerepel a gitáros-énekes Hajós András, Hajdu István „Steve” színész, Saiid, a hazai slam poetry „koronázott királya”, DJ O’Neal pedig beatbox-szal, azaz szájdobolással színesíti az előadást. Extra vendégként Gorzsi is közreműködik, aki már a Mama című József Attila-vers újrahangszerelésében is részt vett az együttes zenei életében, és aki erre az eseményre is valami titkos újdonsággal készül.

 

OLVASÁSRA VALÓ

1 BODNÁR JÁNOS SZERK.: ANDRÉ KERTÉSZ BESZÉLŐ KÉPEK

Magyar Kultúra Fejlesztési Központ, 192 oldal,2990 Ft

André Kertész vizuális naplót vezetett, mindent felvett, amit lényegesnek tartott. 1925-től élt Párizsban. Azután New Yorkban folytatta a fotózást. Kertész visszaemlékezései és kritikusainak megállapításai teszik teljessé a könyvet.

2 LÓRÁNT ATTILA: 3X3 52486 FOTÓNAPLÓ

Eltűnő-félben Lévő Kulturális Egyesület, 148 oldal,6500 Ft

3x3-as mátrixokba rendezett, az év 52 hetét bemutató, összesen 486 fotográ a. Az egész világot beutazó fotós szövegekkel kiegészített naplókönyve.

3 KASZA GÁBOR SZABÓ LAJOS SZERK.: KOZÁK LAJOS FOTOGRÁFIÁK

Kossuth, 80 oldal,3600 Ft

Kozák Lajos egyike a fotóművészet úttörőinek, a magyar fotósok a két világháború közötti nagy nemzedékének tagja volt. 1945 után szinte kizárólag sportfotókat készített. Hagyatékából állt össze ez a kötet.

 

I!

02.26.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Gödör Klub (Budapest VI., Király utca 8–10.)

KÖZREMŰKÖDŐK: Kávészünet és Vonós Formációja, DJ O’Neal

VENDÉGEK: Hajós András, Hajdu Steve, Saiid

JEGYÁR:1200 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.