SZAMÓDY ZSOLT: MONTALIVET_1995

A nyomkövetés, nyomkeresés a dokumentarista fotográfia kiindulási pontja. Antonioni Nagyítás című filmje óta tudjuk, hogy a fotó számos rejtett titkot fedhet fel, ha megfelelő technikával és kérdésekkel fordulunk hozzá.

A Szellem láthatatlan Lénnyé válása sorozatban Lévai Ádám grafikus és Wehner Tibor művészettörténész együttműködésével a mélység titkait kutatják. Művészi eszközeik segítségével akkurátusan követik és dokumentálják a Tataitóban lakó Lény felbukkanásának hol éles, hol elmosódott maradványait. A megsokasodott image-ok világában magabiztos tudásunkat ássa alá a sorozat a Szellem / Lény bizonytalan, de dokumentált nyomainak követésével.

ÉLETRAJZ

Szamódy Zsolt 1956-ban született. Balogh Rudolf-díjas fotográfus. A Test- nevelési Főiskolán végzett, válogatott vívó, majd vívóedző volt. A kard letétele után kezdett el komolyan fényképezni. Először a tájsebektől vérző és a rendszerváltás utáni ipari depressziót megsínylő Tatabányáról és környékéről készített dokumentarista sorozatokat. A komáromi erődrendszerről készített fotói kötetbe rendezve jelentek meg. Kulturális menedzserként is aktív, 2002 óta a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, s egyben fő szervezője a Fotóhónap kétévente megrendezett fesztiválsorozatnak.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu

Szamódy Zsolt: www.szamody.hu

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.