Kérdezz-felelek dzsesszel

Dés András alapító tagja a pár éve megalakult, nem hétköznapi ötleteiről ismert Konzervnyitó Akciócsoportnak. A hattagú dzsesszformáció havonta szervez beszélgetős koncertsorozatokat.

Dés szerint a koncertek lényege a spontaneitásban és a szabadságban rejlik, a zene alapját az improvizáció képezi, „a beszélgetésben is dominál a dzsesszzenészségünk”.

A 2012 óta Akvárium Klub néven üzemelő intézmény népszerű találkozóhely: kávézó és „összművészeti helyszín”, étteremként is funkcionál. Déltől hajnali ötig hazai és külföldi együttesek koncertjeivel várja a „vizsga élményeit” felejtő diákokat és bárki mást.

Kedd este speciális beszélgetés lesz a Konzervnyitó Akciócsoport szervezésében, nem először. Érdeklődéssel fordulnak a kortárs kultúra alkotó személyiségeihez. Volt már vendég például Ascher Tamás, Geszti Péter, Mester Dóra, Spiró György, Vágó István. Ezúttal egy Jászai Mari-díjas színésznő lesz a vendégük, akit 2012-ben A vizsga című filmben nyújtott kiemelkedő alakításáért a New York-i Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztivál ítészei a rendezvény legjobb színésznője díjjal jutalmaztak. Ezen az esten, „védőháló nélkül”, Hámori Gabriella mesél a színházról és az azon túli, a néző számára láthatatlan világról dzsesszzene kíséretében.

Mindent elmond az a csodálat, amellyel Dés András nyilatkozott a színésznőről: „A Hámori Gabival készült interjúk visszatérő eleme a szabadságvágy, az útkeresés és a felnőtté válás személyes, művészi, de közéleti értelemben is. Dzsesszzenészként különösen inspiráló lesz egy olyan művésszel beszélgetni, aki újabb és újabb kihívások elé állítja magát, mer kockázatot vállalni, és fejest ugrik a legveszélyesebb, élet nevű mutatványba, védőháló nélkül.”

A februári vendég Závada Péter, a márciusi Ungváry Krisztián lesz.

 

HALLGATNI VALÓ

1 VERONAI ARÉNA CENTENÁRIUMI FESZTIVÁL 2013 KONCERT

Elena Rossi (szoprán), Cristina Melis (mezzoszoprán), Alessandro Scotto di Luzio (tenor) Giuseppe Verdi előtt tiszteleg az Olasz Kultúrintézetben január 28-án este 7-kor.

BELÉPÉS: ingyenes

2 MOZART ÉS STRAUSS

A Győri Filharmonikus Zenekarral a Bécsi fiúkórussal lép fel, vezényel: Georg Kugi a győri Richter Teremben február 1-jén este 7-kor.

JEGYÁR: 5000, 6000 Ft

3 BARTÓK MARATON

A Magyarországon korábban ismeretlen hangversenytípussal hagyományt teremtettek: a zenebarátok és „zeneőrültek” piros betűs ünnepévé vált maraton napja. Az idei maraton „hőse” Bartók Béla lesz a MüPában február 3-án délelőtt 10-től estig.

JEGYÁR: 990 Ft/koncert,

2970 Ft/4 koncert,

8910 Ft/11 koncert

 

I!

01. 29.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Akvárium Klub (Budapest V., Erzsébet tér)

KONZERV NYITÓ AKCIÓCSOPORT:

Dés András (ütőhangszerek)

Ávéd János (szaxofon)

Bacsó Kristóf (szaxofon)

Oláh Szabolcs (gitár)

Lukács Miklós (cimbalom)

Barcza-Horváth József (nagybőgő)

JEGYÁR:1500 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.