Ahol bármi megtörténhet

Diaboló, mérleghinta, cyrkerék, kötélszámok, gumiemberek, artisták, művészi előadásmód, zene és bravúros vetítéstechnika. Ennyit írnánk, ha csak pár szóban lehetne összefoglalni, hogy mi uralja a színpadot január elején a Cirque Éloize előadásán, de sokkal több várható.

Az Új Cirkusz kanadai sztárjai új előadásukkal, a Cirkopolisszal érkeznek a Művészetek Palotájába, amit szeptemberben mutattak be Helsinkiben. Québecbe, a hazai közönségnek csak ősszel viszik a produkciót, hogy méltón ünnepeljék az együttes fennállásának 20. évfordulóját. Van mire visszatekinteni: 36 ország 436 városában több mint négyezer alkalommal lépett színpadra a társulat úgy hárommillió néző előtt. Sikerük volt a New York-i Lincoln Centerben, a Hollywood Bowlban, a sydney-i operaházban, meghódították a Broadwayt is. Most pedig a Cirque Éloize-zal mutatkozik be a Művészetek Palotája új műfaja, a Fesztivál Színházban otthonra találó Új Cirkusz.

A Cirkopolisra is jellemző mindaz, ami az Új Cirkusz-mozgalomban megint izgalmassá tette az akrobaták és nevettetők műfaját: a technika tudatos használata, a gördülékeny dramaturgia, a társművészetek – zene, tánc, film, képzőművészet – bevonása, plusz a hiteles színészi játék. A Cirque Éloize új előadása látványában Fritz Lang Metropolisát és Terry Gilliam egyszerre nyomasztó és szórakoztató Brazilját idézi meg. A szürke kisember, Ashley Carr a bürokrácia útvesztőjéből indulva fedezi fel az ember különös képességeit, és jut el az álomvilágba, ahol minden lehetséges.

 

I!

01. 08.

01. 09.

01 10.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Művészetek Palotája Fesztivál Színház (Budapest IX., Korom Marcell u. 1.)

CÍM: Cirkopolis Cirque Éloize

JEGYÁR: 5900–8900 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.