Szőröstül-bőröstül a miénk

Minden gyerek életében eljön az a pillanat, amikor saját kutyát, cicát, egyéb házi kedvencet szeretne magának. A szerencsésebbek falun vagy kertes házban élnek, ahol mindez egyszerűbben megoldható, a többiek szüleinek viszont nem kevés fejtörést okoz a jó választás.

A legnehezebben azok a szülők engednek a gyerek kívánságának, akik voltak olyan kedvesek, és hajdan a saját szüleikre hagyták a kikönyörgött kisállat gondozását. Mint jómagam. Ezúton is köszönet anyámnak, hogy az összes állatomat és a szülinapi partimon kapott meglepetéskutyámat egyaránt szerette és etette. Helyettem is. A lányom, aki – mióta csak beszélni tud – igazi cicát szeretne.

A macska picivel egyszerűbb ügy,mint a kutya, legalább nem kell naponta legalább háromszor levinni, hogy a dolgát végezze.

Viszont a macskaalom rendszeres takarítás nélkül büdös. És a macskára meg vigyáznia kell valakinek, de legalábbis etetnie, ha netán elutaznak a háziak, mert nem szeret vendégségben lenni.

Egy sünimádó ismerősöm már majdnem meggyőzött a törpesün előnyeiről, mire a másik közölte velem, hogy ő bizony volt olyan helyen vendégségben, ahol alig bírta elviselni – az állítólag takarosan gondozott – törpesün szagát. A díszhalak nem büdösek, de ki szeret akváriumot takarítgatni? És látványukkal is gyorsan be lehet telni. Madárról szó sem lehet, piszkos, zajos, és némelyik nagyon szapora is. A rágcsálókkal meg az a baj, hogy rövid életűek, egy kisgyereknek a veszteség feldolgozása nem mindig egyszerű.

Kolléganőm elárulta, hogy náluk a törpenyúlra esett a választás, az lesz a karácsonyi meglepetés. Sejtem, mekkora utat tettek meg ők is a hőn áhított lótól a nyúl befogadásáig. Mert az a természetes, hogy a gyerek saját lóról álmodik.

I!

WEB: hobbiallat.tlap.hu

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.