Ördögi örömzene

Az ördögnek két hegedűse van. Mindketten magyarok. Még sosem játszottak együtt. Lajkó Félix és Roby Lakatos közös koncertjétől megismételhetetlen örömzenélést várhat a közönség.

Mindenki úgy tudja, hogy a citerásból lett hegedűművész, Lajkó Félix egy kölcsönkért hegedűvel indult el 19 évesen Szabadkáról Budapestre. A terézvárosi Roby Lakatos annyi idősen Brüsszelben próbált szerencsét. Ott, ahol hallotta őt játszani Stéphane Grappelli és Yehudi Menuhin, s az utóbbi pártfogásába is vette az ifjú zenészt.

Virtuózok, mindketten megkapták már a legnagyobb dicséretet: az ördög hegedűse. Lajkó Félix úgy hiszi, zenéje alapját a hangszere érzékenysége és sokszínűsége adja.

A maga útját járja, és nem tesz különbséget zenei stílusok között, játszik népzenét, klasszikust, rockot, bluest, dzsesszt és improvizatív dallamokat. Besorolhatatlan zenéjének műfaja önmaga: Lajkó.

Bihari János leszármazottja, a családi hagyományok folytatója, Roby Lakatos klasszikusokat, autentikus cigányzenét, dzsesszt, flamencót, tangót és klezmert is tud, és csaknem egy éve koncertezett utoljára itthon.

A koncerten közreműködnek a már jól ismert szabadkai és budapesti barátok, szólisták: Brasnyó Antal brácsa-, Kurina Ferenc nagybőgő- és Kurina Mihály cimbalomművész.

I!

01. 03.

KEZDÉS: 19.30

HELYSZÍN: Művészetek Palotája (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

JEGYÁR: 6900–12900 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.