Ragadós képernyő

Arra emlékszel, amikor Laura Ingalls ruhájából kiestek az almák, amiket a mellei helyére kötött fel, hogy felnőttnek tűnjön? És amikor Vágási Feri már legalább ötödszörre ment ölre valamelyik gazdagréti huligánnal, hogy megvédje valamelyik szomszédnője becsületét?

Pletykaéhség, érzelmi bevonódás, kitalált személyek esetéből tanulva végzett önelemzés: máig nem világos, hogy pontosan miféle láncok kötnek megannyi sokdiplomást egy negédes mosollyal botorkáló, vak mexikói lány vagy néhány ádázul acsarkodó olajmágnás története elé. Az viszont biztos, hogy mint minden addiktív tevékenységre, a sorozatfüggőségre is megéri üzleti vállalkozást építeni.

A 2005-ben alakult Story4 időben vette észre, hogy mikor kell kilépnie az újabbnál újabb szériákat sodró tempóban bemutató csatornák özönéből, és fel merte vállalni, hogy a műfaj „retroadójaként” lesz számon tartva. Napjaink csetlően-botlóan boldogulni vágyó hősnői hűvös eleganciával cigarettázó, a mindenkori férfi díszéül szolgáló angyallá vagy ördöggé, időnként bumfordi partnereik pedig finoman barázdált arcú tévedhetetlen úriemberekké alakulnak vissza. A Story4 régen elsiratott sorozatokat hozott vissza a köztudatba: műsorán fut a Farm, ahol élünk, a Dallas és az időnként más csatornák főműsoridejében is felbukkanó Columbo.

De hogy a szériakultusz legelvetemültebb követőinek se kelljen sokáig keresgélniük, amikor szemügyre véve Poirot mozgalmasnak nem mondható szerelmi életét unottan kapcsolnak el, megszületett az adó érzelmektől túlfűtött kishúga: a Story5, a drámakirálynő. Az egész napos végtelen szerelmet és szenvedést, amit a Sebzett szívek, a Megkövült Szívek, a Ramóna és az Esperanza története kínál nézőinek, időnként egy-egy rész Baywatch lazít fel, esténként pedig a Menekülés a szerelembe után hétköznaponként a Gyilkos sorok, hétvégenként a BBC sorozatai következnek.

 

NAPI SZTORI PELLER MARIANNAL

A Story4 esti híradójának tematikája tökéletesen beleillik a csatorna profiljába. Bizonyára sokakat érdekel, hogyan készül a gyermekáldásra az egyedülálló Csonka András az agykontrolltól várva a segítséget, miként domborít Vásáry André a jógaszőnyegen, hol tölti Talán Attila a karácsonyt, vagy hogy akar-e beszélni Árpa Attila arról, hogy miért került kamaszként börtönbe. Peller Mariann válaszokat keres.

I!

INFO: www.story4.hu

 

 

Dallas
Dallas
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.