Szentpétervári este

Igen. Van élet a három tenor után. Nem is akármilyen. November 28-án a Művészetek Palotájában lép fel a Domingo árnyékából fényre érkezett Ramón Vargas, korunk belcantokirálya, hogy Mozarttól Mexikóig kalauzolja közönségét a legszebb tenoráriák erdejében.

„A legújabb nemzedékből senki sem képes már szépen elénekelni a Casta Divát” – jelentette ki Gioacchino Rossini 1858-ban, egy baráti vacsorán. A szép éneklés, a bel canto addigra valóban háttérbe szorult, s Wagner hívei már csak nevettek a csillogóan áriázó elődökön.

Mégis most Mozart, Boito, Massenet, Ponchielli, Puccini, Cilea, Verdi, Donizetti dallamait, mexikói számokat énekel a bel canto újkori fejedelme, az MR Szimfonikusok és a Mariachi Los Caballeros együttes közreműködésével, Srboljub Dinics vezényletével.

A Jevgenyij Mravinszkij és utódja karmesteri tevékenységével a világelsők közé juttatott és ma is az egyik legjobbként számon tartott Szentpétervári Filharmonikus Zenekar élén november 30-án nem csak orosz műveket vezényel a legendás Jurij Tyemirkanov a Művészetek Palotájában. A hozzá közel álló nagyromantika alkotja a műsor gerincét, benne a Schumann-zongoraversennyel, amelyet muzsikuspartnere, a világhírű grúz művésznő játszik. Eliszo Virszaladzét „egy senkivel össze nem mérhető schumannistának” nevezte Szvjatoszlav Richter.

I!

11.28.

KEZDÉS: 19.30

CÍM: Ramón Vargas áriaestje

11. 30.

KEZDÉS: 19.30

CÍM: Jurij Tyemirkanov és a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar

HELYSZÍN: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

JEGYÁR: 4900–16900 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.