Presser és barátai

A magyar fiatalok kezdeményezésére létrejött alapítvány célja a múlt tanulságainak és emlékeinek megőrzése, harc a történelemben elkövetett hibák megismétlődése ellen.

Ismerni kell a múltat és a jelent, hogy jövőt teremthessünk: az Élet Virágát. Ám ezért menni kell: előre, tudatosan, egymást kutatva, egymást érezve, amíg meg nem halljuk lelkünk dalát, a legtisztább zenét, a miérteket és a hogyanokat, amelyekből összeáll a jövő. Az Élet Menete Alapítvány szervezésében Presser Gábor, Falusi Mariann és Rúzsa Magdi ad jótékonysági koncertet a Dohány utcai zsinagógában. A koncert során szájharmonikázik Szabó Tamás, aki nagy szerepet vállalt a blues hagyományok elterjesztésében a Palermo Boogie Gang frontembereként a kilencvenes évek elején; valamint szólistaként és zeneszerzőként is szép sikereket ért el. Presser Gábor és barátai előadásában hallhatóak lesznek régi és új dalok egyaránt, így téve teljessé a Novák Péter által rendezett estet.

„Velem mindig olyat és úgy énekelnek, ahogy másutt nem szoktak.” Ezt mondja az énekesekről Presser, és ezen nyilván nem csodálkozik az olvasó. Akkor lesz több az előadás annál, amit a fellépőktől megszokott a néző, ha inspirálják egymást a műsor összeállításakor és a színpadi együttlét során is.

A művészek tiszteletdíjukról lemondva támogatják az Élet Menete Alapítványt, amely céljait közösségi és iskolai oktatóprogramokkal, korra és felekezetre tekintet nélkül közösségi megemlékezésekkel, egész Magyarországon mozgó múzeumokkal, koncertekkel igyekeznek elérni.

I!

11. 25.

KEZDÉS: 18.00

HELYSZÍN: Dohány utcai zsinagóga (Budapest VII., Dohány u. 2.)

JEGYÁR:5800 Ft

 

Az életmenete
Az életmenete
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.