3D kamerák

A 3D-s tervező szoftverek legegyszerűbb verziójávalis olyan színvonalon lehet valósághű tárgyakat kreálni, hogy senki meg nem mondja: nem valamelyik óriáscég titkos termékfejlesztő részlegében született az ötlet, hanem mondjuk egy unatkozó egyetemista laptopján.

Kósza ötlet vagy fogyasztói elégedetlenség szüli gyakran a virtuális tárgyakat. David Riesenberg tervezőgrafikus és formatervező például szenvedélyesen fotózik, követi a nagy kameragyártó cégek újításait. Nosztalgiával gondolt a régi filmes gépekre, nem tudott azonosulni a profi tükörreflexes fényképezők vaskos formáival, a kompakt digitális kamerákat viszont ügyetlenül túlbonyolítottnak tartotta. Szabadjára engedte a fantáziáját. Milyen lenne az ideális fényképező, amit hiába remél, és bizonyos benne, hogy nem is ebben az irányban fejlesztenek? De hátha...

NIKON C1

Szeizmológus tengerészként járja a világot Glenn G. Cassim, így kitapasztalta, hogy milyen fényképezőre van szüksége egy világutazónak. Ő a Nikon márkát favorizálja, a C1 formájában illeszkedik a márka arculatához. Kompakt koncepciójában a legfontosabb funkciókat a menü rejtekéből víz- és porálló kapcsolókkal, tárcsákkal és gombokkal kiszervezi a kamera felületére. Masszív markolat teszi teljessé a világjáró, de zsebre rakható Nikont.

CANON AE-D

David szimultánt játszott magával: üzleti szemlélettel dolgozta ki a Canon AE-D-t, aztán a véglegesített termékleírással átült a tervezői székbe, hogy formába öntse. A Canon AE-1 kameráját vette alapul, és erre a platformra épített gondolatban egy digitális, tükör nélküli fényképezőt. A nagy fényerejű x lencsét ugyan optikailag nem dolgozta ki, de méretét és paramétereit több hasonló lencse alapján állapította meg. Az alapmodellen csak LCD-kereső van, de a külső elektronikus keresővel végképp hasonlít negyven évvel ezelőtt gyártott elődjére. Régi vágású, „old school” darab.

I!

HONLAP: www.davidriesenberg.com

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.