New York-i kocsmazene

Klisés sikertörténet a Holmes Brothersé, de azért van benne egy kisebb csavar. Virginiából indultak útnak, ahol együtt énekeltek a kisváros templomi kórusában. Aztán felkerekedtek, hogy világot lássanak.

„Az volt a szokás – mondta egy interjúban Sherman Holmes –, hogy amikor a úk fér vá értek, nekivágtak a nagyvilágnak. Alig vártuk, hogy elmehessünk. Hogy kipróbálhassuk magunkat.” New Yorkban kötöttek ki. Innen általában úgy folytatódik a történet, hogy egy szerencsés véletlen a világhírig röpítette őket.

Ők viszont egy negyedszázadig lemezszerződés nélkül zenéltek a város egyik legmenőbb bandájaként, de nem stadionokban, hanem Dan Lynch kocsmájában. 1989-ben jött el a pillanat, amikor egy producer lehetőséget ajánlott nekik, és innen már a megszokott sablon szerint folytatódott minden: lemezek, turnék és még több lemez.

A New York-i éjszakai életben töltött 25 év nem maradt nyomtalanul, ez adja zenéjük bukéját és őszinteségét. Ahogy a Chicago Tribune kritikusa írta: „Az együttes hangzását a patinás, régimódi, gospelbe hajló R & B és a nyers elektromos blues páratlan kifinomultságú és hitelességű egyvelege jellemzi. Sherman zengő baritonja, Wendell klasszikus soulhangja és Popsy túlvilági falzettje nemcsak kiegészíti egymást, hanem egy misztikus negyedik hanggá olvad össze.”

I!

10. 29

KEZDÉS: 19.30

HELYSZÍN: Művészetek Palotája Fesztivál Színház

CÍM: Holmes Brothers (Egyesült Államok) Malojian (Észak-Írország)

JEGYÁR: 2900–4500 Ft

ALMÁSI J. CSABA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.