A hét képe

Sokan nem tudják, milyen egy összeeszkábált fapadról buzdítani a rokonunkat, barátunkat, egy aprócska korlát mögül. Teljesen más érzés, mint vasrácsok és betonfalak közt, egy stadionban.

Manapság egyre gyakoribb, hogy a sport szeretete vidéken másképp nyilvánul meg. Megtapasztalhatjuk, milyen a meccs végén a büfében, néhány sör mellett a csapat tagjaival együtt megvitatni, ki és mit hibázott. A férfiak körében társadalmi eseménynek számító alkalommal megvitatják a hét történéseit, majd békésen megnézik a mérkőzést. S bár a szurkolói fanatizmus természetesen ilyen alkalmakkor is jelen van, tagadhatatlanul más formában, mint egy nagy, zárt tömbű csarnokban, komoly agressziónak nyoma sincs. S ha a csapat győz, annál nagyobb az öröm.

Mártonfai Dénes

A Tolna megyében élő fotóriporter 1999-ben érettségizett Szekszárdon, az I. Béla gimnáziumban, majd 2003-ban Budapesten, a Práter utcai Szolgáltató és Kézművesipari Szakképző Iskola fotó szakát végezte el. Ezt követően két évig a Teleschola Televíziós Iskola operatori szakán tanult, 2005-ben pedig a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia fotóriporteri szakán szerzett képesítést. Jelenleg a Tolnai Népújság fotóriportere, a fotórovat vezetője. Csoportos tárlaton aMai Manó Házbanés Liptószentmiklóson, a Dom fotografie nyári fotósiskolájának nyitókiállításán vett részt. Idén tavasszal a Helsinki Potography Biennial 2012 rendezvénysorozat részeként állították ki a képeit a finn fővárosban, jelenleg pedig a tallinni Magyar Intézetben látható Vidéki foci című sorozata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.