Egy nő Texasból

Te tudod, miért van, hogy a szaxofonos férfi, az énekes viszont szinte mindig nő? A dzsessz már csak ilyen.

Mit érdemes tudni Chrysta Bellről? Ez a texasi nő úgy néz ki, mint egy álom, és úgy is énekel – ezt nem én mondom (mondhatnám éppen én is), hanem David Lynch. Ha valaki, a zseniális amerikai filmrendező eléggé otthon van az álmok világában, de a szkepszis örök: csak úgy azért nem hiszek el ilyesmit, hogy még egyetlen hangot sem hallottam a nevezett énekesnő szájából. Azt, hogy jó nő, elsőre látni, de amikor az ember rákeres a csajra mondjuk a YouTube-on, fél pillanat alatt kiderül, hogy nincs itt nagyotmondás, nincs itt földicsérés, s hogy nem a már kifelé menő rendező kapuzárási pánikjáról van szó. Lynch nem túloz.

Ért a múzsaválasztáshoz különben az öreg: Julee Cruise hangjától is feláll a szőr – mindenhol feláll a szőr. Ha valaki nem emlékszik: a Twin Peaks című örökbecsű tévészériában lehetett őt hallani például a Fallin című dalban. Bizonyos kor felett aligha akad olyan magyar, aki ne tudná felidézni az emblematikus dallamot, Badalamenti mester művét. De a Kék bársonyban is jutott szerep a döbbenetes hangú szőkeségnek – aki azért saját jogon is fontos szereplője a zenei világnak, negyedik lemeze épp tavaly jelent meg.

Egy évvel Julee Cruise után most az újonnan felfedezett múzsa, Chrysta Bell is Budapestre érkezik, hogy lé gies, mégis bőr alá, sőt egészen a csontokig hatoló hangjával elkápráztassa a közönséget. Hihetetlenül érzékeny balladák, csupasz és jóleső kegyetlenség, feszültséggel teli erotikum. Körülbelül ez várható október 16-án, kedden este nyolctól az A38 Hajón, ahol lényegében elsők között hallhatjuk Chrysta Bell David Lynchcsel közösen készített debütlemezének anyagát.

ÉVFORDULÓK

ONGJERTH HANNA

Október 15.

Lehet fanyalogni, hogy lassan készül a 4-es metró, ám sehol sincs a kölni Szent Péter és Mária-dómhoz képest, mely 632 év építkezés után, 132 éve készült el.

Október 16.

106 éve legalizálták a prostitúciót Magyarországon.

Október 17.

Kantáros bőrnadrág, sörhas, sramlizene: 202 éve ért véget a királyi lakodalom, amelynek emlékét az Oktoberfest őrzi.

Október 18.

Charles Strite szerelő tettekkel tiltakozott a menzán odaégett kenyér ellen: 91 éve szabadalmaztatta az egyenletesen sütő kenyérpirítót.

Október 19.

Az 1948-as londoni olimpia részvételi költségeinek megteremtéséhez sportfogadásokat rendeztek a magyarok, 65 éve működik a totó.

Október 20.

63 éve szabadalmaztatta Norman Joseph Woodland és Bernard Silver a termékkódot. A ma 56 éves Leia hercegnő öt évvel atalabb Luke Skywalkernél.

21.

A ma 56 éves Leia hercegnő öt évvel fiatalabb Luke Skywalkernél.

I!

10. 16.

KEZDÉS: 20.00

CÍM: Chrysta Bell

HELYSZÍN: A38 Hajó (Budapest XI., Pető híd budai hídfő)

JEGYÁR: 3000 Ft

Chrysta Bell
Chrysta Bell
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.