A HÉT KÉPE

A kamragram képekhez jól ismert hétköznapi tárgyakat helyeztem a fény útjába. Az így létrejött lenyomatoknál a felhasznált valós tárgyak azonosítása látszólag egyszerű, azonban amint megkezdődne a „nyomolvasás”, világossá válik, hogy a kamragram képek nem egyszerűen a tárgyak és a papír érintkezéséből létrejövő közvetlen fénylenyomatok.

A hagyományos fotogramtechnikától eltérő módszerek, mint például a sík hordozófelület meghajlítása, olyan látványt teremtenek a papíron, melyek immáron ellentmondanak a valóságos tér törvényszerűségeinek. A fényérzékeny felületre helyezett tárgyak egyszerre több nézőpontból is megmutatják magukat. Egy új térélmény születik, ahol az érintés nyomainak olvashatósága feloldódik a valóság törvényszerűségeit megtréfáló képi rendszerben.

GÁBOR ENIKŐ

1972-ben született Budapesten. 1991-ben végzett a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban, 1996-ban kapott festődiplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Posztgraduális képzésen is részt vett, 1998-ban rajz- és művészettörténet-tanári diplomát szerzett. Mesterei Baranyay András, Veress Sándor és Klimó Károly voltak. 1993 óta rendez egyéni tárlatokat főként Budapesten, képei láthatók voltak csoportos kiállításokon is az Egyesült Államokban, Franciaországban és Lengyelországban. Tagja a +Műhely csoportnak, a Bükki Művésztelepnek, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének.

I!

WEB: www.gaboreniko.hu/

FOTÓ:GÁBOR ENIKŐ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.