Az Omega él

Éppen ötven éve, hogy a vonatkozó gimnáziumban Kóbor Jánosék megalakították az Omega ősét, a frontember elmondása szerint akkoriban egyáltalán nem gondolták, hogy ebből ilyen hosszú, fél évszázados történet lesz. Hát, lett.

Ha felbukkan egy régimotoros, alig akad, aki ki tudja kerülni a közhelyet: hát újra itt van! Ha egy legendás zenekarról van szó, akkor meg a „visszatértek” játszik, esetleg a „megint összeálltak búcsúkoncertezni”, mert magyarhonban tényleg nem ritka, hogy valaki többször is istenhozzádot mond. Az Omegával kapcsolatban ilyesmi csak a nagyon felületes sajtómunkásnak jutna eszébe, hiszen az Omega nem állt össze újra, nem tért vissza: fel sem oszlott, el sem tűnt soha.

Akárcsak a Rolling Stones esetében, amely különben ugyancsak idén ünnepli fennállásának félszázadik évfordulóját – más rockzenekar, ami megélte volna ezt az kort, hirtelen nem is jut eszünkbe.

Az Omega jubileumi turnésorozatának záróakkordjára készül. A próbák javában zajlanak, informátorunk szerint a zenekar tagjai minden napjukat gyakorlással töltik, hogy a turnézárón is valami egyedit tudjanak mutatni. Az összes fontos időszakból játszanak majd dalokat, a banda logójára hajazó színpadi kifutó, a hang-, a fény- és vetítéstechnikai különlegességek meglepetésekkel kecsegtetnek. Ahogy a klasszikus felállású Omega mellett fellépő hatvanfős szimfonikus zenekar is, amely besegít a legnagyobb slágerekben.

Az estét 20 kamerával rögzítik, az így készült felvételt 2012 végén tűzik majd műsorra a közszolgálati tévék. A legérdekesebb ezzel kapcsolatban minden bizonnyal az, hogy az m1-en és az m2-n egyszerre vetítik majd az Omega-koncertet: csakhogy a két csatornán más-más kamerállásokból lehet figyelemmel kísérni a show-t. Koncertet állítólagmég sosem adtak le így. Jól jönmajd ez azoknak, akik lemaradtak a turnézáróról. Úgy sejtjük, jó sokan lesznek ilyenek. Hiszen a koncertre majdnem minden jegy elkelt.

HALLGATNI VALÓ

1. TU FAWNING

Egy amerikai együttes, amelynek zenéje a rock, a folk, a new wave és az ambient ötvözete. Muzsikájuk egyszerre sötét, sejtelmes és varázslatos, melyben több tucat műfaj keveredik. A Trafóban lépnek fel október 3-án este 10-kor.

JEGYÁR: 1200 Ft

2. KONCERT J. P. SWEELINCK SZÜLETÉSÉNEK 450. ÉVFORDULÓ JA TISZTELETÉRE

Kecskés Mónika csembalón játszik a Belvárosi Szent Mihály templomban október 4-én este fél 8-kor.

JEGYÁR: 2900 Ft

3. MATINÉKONCERT

Két amerikai zongorista: Terrie Manno és Michael Dean játszik szóló és négykezes Mozart-, Schubert-, Mendelssohn-, Debussy-, Gershwin és Dvorak-darabokat a Régi Zeneakadémián október 6-án délelőtt 11-kor.

JEGYÁR: 1300, diákoknak 600 Ft

I!

10. 06.

KEZDÉS: 20.00

OMEGA TAGOK: Benkő László (orgona), Debreczeni Ferenc (dob), Kóbor János (ének), Mihály Tamás (basszus), Molnár György (gitár)

JEGYÁR: 9900 Ft 14 900 Ft

KOVALOSZKY DÁNIEL
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.