A hét képe

„Hagyományos, fekete-fehér, analóg képekkel indultam. Geometria – Homometria című képeimmel bizonyos – játékossággal és humorral tűzdelt – geometrikus látásmódot szeretnék átadni.

Úgy látom, az ember és környezete, az ember helye a világban mindig geometrikus jelek között látható: körök, párhuzamosok és egymást metsző vonalak, négyszögek, szimmetria, aranymetszetek stb. között. De a geometrikus elemek között – azokat uralva vagy azokban épp elveszve – mindig jelen van az ember: egy egészen más, ugyanakkor szintén geometrikus elemeket, ám azokat másképpen hordozó, homometrikus egyed (a homometria a geometria szóra rímelő szójátékom). Újabban – Színjáték / Játékszín című fotóimmal – a színek és fények szabad játékát, formáktól, tárgyaktól és a hozzájuk tapadt tartalmaktól önállósult variációit keresem a digitális technika és utómunka gazdag lehetőségeivel.”

Landthaller Judit 

2008-ban lett tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, 2012-ben a Magyar Fotóművészek Szövetségének. Képei rendszeresen szerepelnek kiállításokon, idén nyáron a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában volt önálló tárlata, szeptemberben pedig a Pálos könyvtár által az Ars Sacra keretében rendezett kiállításon voltak láthatóak képei.

LANDTHALLER JUDIT
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.