A hét képe

Az egyhetes utazás kezdetekor, hajnalban a repülőtéren ismertem meg „Martint”. Ahogy bemutatkoztunk egymásnak, már tudtam, hogy ő lesz az utazásom narrációjának főszereplője.

Ahogy végigkövettem Martin útját és próbáltam mögé látni annak a szerepnek, amit természetes módon felveszünk egy utazás során. Ráébredtem, hogy a társasutazások sokkal inkább az egyedüllétről és a magányosságról szólnak, ami hozzásegíti az „utazót”, hogy a fizikai eltávolodásban „hazataláljon”.

Szamosi László

1987-ben született Győrben. A Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd a Széchenyi István Egyetemen tanult, ezt követően a Budapesti Szolgáltató-és Kézművesipari Szakképző Iskolában végzett fotográfia szakon. Dolgozott magazinnál művészeti vezetőként, a fotómuterem-reklámstúdióban projektvezető fotográfusként. Több csoportos kiállításon vett részt, egyéni kiállítását 2009-ben a Mediawave Fesztiválon, két évvel később a Magyar Fotográfusok Háza –Mai Manó Házban lehetett látni. Két éve tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, és a belga Young Photographers United (YPU) szervezet is tagjainak sorába választotta.

I!

Részletek a Martin utazása c. sorozatból 2010, digitális technika 30×45 cm, Hanemüle Rag Baryta print

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.