Földtörténetíró motkány

Az első mobiltelefont – dehogy mobilt, okost! –egyelőre nem kellett megvennem a gyereknek, de 3D-s mozifilmet már nem először látott, pedig mégnincs ötéves. A Madagaszkár 3 után természetesen a Jégkorszak néhány hete bemutatott negyedik részét is meg kellett néznünk. Ha egy üzlet beindul…

Csak a 3D-s szemüvegen lehet spórolni, az szerencsére többször használatos, a mozimenüt viszont minden filmhez meg kell venni, modern gyerek popcorn és figurás pohárban szervírozott üdítő nélkül képtelen a moziterem ajtaját átlépni.

A Jégkorszak 4-re nagyjából azóta készülünk, mióta a gyerek az eszét tudja, az előző részt akkor mutatták be, amikor megtanult beszélni. Azóta a mohó motkány és kortársai megunhatatlan vendégek a DVD-lejátszóban.

A Jégkorszak 4 – amely a Madagaszkár 3-mal vállvetve vezeti a mozitoplistákat – valamivel halványabb elődeinél, de a látványos, gyorsan változó jelenetek között ezen nincs idő eltöprengeni. És e véleményt nem osztja óvodás korú gyerekem, aki megigézve nézte végig a másfél órás filmet. (Ja és ezúton köszönöm az előzetes reklámokat, a Csingiling tündérről beharangozott film megtekintésére ott helyben ígéretet kellett tennem.) Afelől sincs kétségem, hogy lesz még Jégkorszak 5 is, bár nem valószínű, hogy ezen a címen, ugyanis a földtörténetíró motkány körül a film utolsó percében eltűnt minden jég.

ÉVFORDULÓK

ONGJERTH HANNA

Augusztus 27. 229 éve szállt fel az első hidrogéngázzal töltött hőlégballon Párizsban. Amikor később földet ért egy faluban, az emberek nem tudták mire vélni a furcsa szerzeményt, így vasvillákkal rávetették magukat és szétverték.

Augusztus 28. 263 éve született meg a virágirodalom egyik legnagyobb költőfejedelme, Johann Wolfgang von Goethe.

Augusztus 29. 97 éve született és 30 éve halt meg Ingrid Bergman.

Augusztus 30. 44 éve jelent meg a Hey Jude. Bár a dalt McCartney Lennon Julian nevű ának írta, John meg volt győződve róla, hogy valójában neki szól.

Augusztus  31. 2000 éve született Caligula. Viszonya volt a nővérével, vadállatokkal tépette szét a város legelőkelőbb polgárait, konzullá akarta avatni a lovát: melyik mai politikus tudná ezt utána csinálni?

Szeptember 1. 120 éve készült el a budai körvasút. A gőzmozdonyok és a tehervonatok próbára tették a lakosságot.

Szeptember 2. 981 éve öklelte fel vadkan az ártatlan lelkű Imre herceget.

I!

INFO: Jégkorszak 4 – Vándorló kontinens színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 94 perc

VETÍTÉS: Cinema City-mozik

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.