A Music FM befogadta a Bumerángot

Három hét kényszerhallgatás után jövő héten újra szólhat a Bumeráng: a Music FM egy hétre befogadta a Boros–Bochkor páros népszerű műsorát. A 89,5 Music FM Facebook-oldalán jelentette be, hogy szolidaritásukat kifejezve, augusztus 27-től reggelente mikrofonhoz engedik a Neo FM új tulajdonosa miatt ellehetetlenült Bumeráng csapatát. „A rádió nélkül maradt kollégák mellett fejezzük ki szolidaritásunkat, méghozzá nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is.”

Bochkor Gábor jóleső érzésnek nevezte nyilatkozatában, hogy a rádiósok így összetartanak, és azt is, hogy ha csak rövid időre ugyan, de újra együtt lehetnek a hallgatókkal. „Így legalább alkalmunk lesz méltó módon elbúcsúzni, reméljük, nem hosszú időre.”

Ezzel tehát még messze nem rendeződött sem a Bumeráng, sem az augusztus 6-án felmondott többi neós, sem pedig a Neo FM helyzete. A Blikk információja szerint a Bumeráng a TV2-höz igazolhat át, de ezt a tévétársaság cáfolta, mondván, nincsenek ilyen terveik, bár „minden bizonnyal érdekes lenne, ha az egyik legnépszerűbb és legprofibb rádiósnak tartott Bochkor Gábor reggeli televíziós műsorban is köszönthetné a közönséget, így nem kizárható, hogy a jövőben napirendre kerül” (Bochkorék egyébként eddig is videóra vették, illetve élőben közvetítették műsorukat a Ustream online közvetítő felületen, Bumeráng-TV néven).

A stáb tagjai felmondásuk óta állást keresnek, amit a volt munkáltatójuk ráadásul azzal nehezített meg, hogy a kilépőpapírjaikra „szándékos károkozásra” figyelmeztető pecsétet ütöttek, azt sugallva, mintha kártérítési eljárás indult volna ellenük. Az új tulajdonos, MedveczkyMihály – aki öt forintért vásárolta meg a Neót működtető céget – terveiről továbbra sem lehet tudni részleteket; a Neo műsor-szolgáltatási szerződésének felmondása óta erről nem nyilatkozott, a stábnak pedig korábban állítólag azt mondta, hogy amerikai befektetőket képvisel, akik jó befektetési lehetőséget látnak a Neo FM-ben, így nem lesznek anyagi problémák. Információnk szerint a dolgozókat továbbra sem fizették ki, ahogy a médiahatóságnak sem törlesztették a cég összesen 770 millió forintos díjtartozását. Egyelőre mindegyik fél kivár, mivel két folyamatban lévő eljárás egyfajta „kegyelmi időszakot”, pár hónapos haladékot ad a rádió számára. A médiahatóság ugyan még júniusban szerződést bontott, de miután a tulajdonos fellebbezett, az ítéletig nem kell végrehajtani a döntést. A bíróság jövő hétre tűzte ki a per következő tárgyalását.

A korábbi tulajdonos által kezdeményezett csődvédelmi eljárás sem zárult még le, a csődtörvény pedig 120 napos védelmi időszakot ad a rádiónak. A csődvédelmi eljárás révén juthat hozzá több hónapos béréhez a 26 felmondott rádiós, a médiahatóság pedig ennek az eljárásnak a keretében próbálhatja behajtani a 770 millióját. A bírósági és a csődvédelmi eljárás együttesen rendezheti –avagy megpecsételheti – a Neo sorsát. Addig is, a rádióadónál fél gőzzel, új csapattal próbálják kihúzni, saját műsorokat azóta sem készítettek, rádiós forrásunk szerint egyedül a híreket frissítik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.