POLAROIDOK

A kép 1999-ben készült a polaroid négyobjektíves igazolványkészítő gépével. Na de Han Solo hogyan került oda? „Odaállt a kamera elé. Életnagyságú, mozikban használt papírbábut használtam.”

Polaroid Kemigramok. A kemigram kifejezés arra utal, hogy a nyersanyag vegyszeres folyamatait használjuk csak. Mivel a nyersanyagnak olyan régen lejárt a szavatossága már, hogy éles fotografikus kép készítésére nem alkalmas. „Fizikai beavatkozással a lejárt vegyszereket bejuttattam a képmezőbe, és ott alakítottam úgy, hogy a vegyszerek elszíneződése más-más képet alkosson. Engedve aztán a szabad asszociációknak, hogy mit is ábrázol.”

KASZA GÁBOR

Komáromban született 1977. október 1-jén. A MÚOSZ Bálint György Újságíró-iskolában fotóriporter szakon végzett 1997-ben, ezután három évig dolgozott fotóriporterként. Később portrékat készített reklámfotókhoz és divatmagazin számára. 2007–2009 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója titkára volt, majd a Cultiris Galéria és a Kulturális Képügynökség művészeti vezetőjeként dolgozott, s szervezője a Fotófalu projektnek. Jelenleg szabadúszó. Képeit több egyéni és számos csoportos kiállításon láthatták.

I!

HONLAP: www.cultiris.com www.s.hu www.fotoporta.hu www.fotofalu.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.