Kibillentők

Augusztus 24-én rendezik az Artmozik Éjszakáját Budapesten, a Puskin, a Toldi és a Művész moziban. A mozgóképek mellett a látogatókat különleges borokkal, koktélokkal és a hajnali vetítésekre érkezőket kávékülönlegességekkel várják.

Sajnos olyan időket élünk, amikor nem sznobizmus kijelenteni, hogy minimális értékkel bíró filmet kizárólag a művészmozikban láthatunk – ameddig be nem zárnak. A néhány évvel ezelőtt megszűnt Átrium, Hunnia és Bem mellett pár hete az Odeon-Lloyd is kimúlt, a lipótvárosi filmszínház utolsó estéjén Giuseppe Tornatore a mozi hőskorához íródott ódájával, a Cinema Paradisóval búcsúzott a közönségtől.

Így aki a felhőkarcolók között repkedő, denevérnek öltözött milliomosok gyermeteg életbölcsességei, vagy tizennégy dimenzióban egymás agyát lézerpisztolyokkal cafatokra szeletelő ufók mellett érdekes emberi sorsokra is kíváncsi, a kevés megmaradt mozi valamelyikében találhat csak magának kedvére valót.

Például az élet elviselhetetlenségét rendkívül finomra hangolt, visszafogott eszközökkel bemutató norvég munkát, az Oslo, Augusztust. Vagy a tarisznyás liberálisokat és az ökölbe szorult fejű rasszistákat közvetlen őszinteségével korlátoltságukból kibillentő francia darabot, az Életrevalókat. Esetleg a New York, a szexfüggőség és a totális érzelmi sivárság közötti létállapot szenvedéstörténetét, a Shame-et. De az Artmozik Éjszakájának fő vívmánya még is az, hogy Pálfi György sikert sikerre halmozó stílusgyakorlatát, a Final Cutot is műsorra tűzik.

A Puskin, a Művész és a Toldi összes vetítése megtekinthető a két mozijegy árába kerülő karszalagot megvásárlóknak. A filmek részletes programja a mozik honlapján elérhető.

I!

08. 24.

CÍM: Artmozik Éjszakája

JEGYÁR: 3000 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.