Variációk egy kezdésre

Egyszer volt, azaz már nem egyszer volt meghirdetve a Nagy Terv Egyesület meseíró-pályázata, amelyen kicsik és nagyok, sőt a legnagyobbak is indulhatnak. Nevezni nem mással, mint egy saját kútfőből származó mesével lehet. Egészen pontosan olyan történettel, amelyhez a bevezető mesét Swiderski Panni A találkozás című félig kész meséje adja.

„Vége! Véget ért a tanév! Lackó szaporán szedte lábait hazafelé menet, és csillogott a szeme, a szája felért csaknem a füléig. Olyan gyorsan futott, hogy egyszer el is esett egy kátyúban, és meghorzsolódott a térde. Na de ki foglalkozik a vakáció első óráiban holmi térdfájással? Ezután azért kicsit lassabb tempóban sietett a lakásukhoz, lábával egy elhullajtott sörösdobozt rugdosva. Egy lakótelepi tízemeletes ház nyolcadik emeletén lakott” – így kezdődik és még folytatódik a mese Tódorról, a környezettudatos vidám manó és Lackó találkozásáról.

Ennek folytatásával lehet pályázni. A pályázók munkáiról a közönség és a kiíró egyesület zsűrije dönt, a legjobbakat újságban, könyvben is megjelentetik. De addig is meg azután is bárki olvashatja az ezerféleképpen folytatott történeteket az egyesület honlapján. A cél ez esetben nem a mesekönyvkiadásban rejlő üzlet kiaknázása, hanem az alkotás örömével megismertetni a pályázókat.

Nem mellesleg a környezetvédelemmel, a természet szeretetével, amelyről egészen addig nem lehet eleget beszélni, amíg a legmenőbb ökoiskolából és zöld játszóházból hazafelé tartva szemétbe, koszba botlik az ember. Olyan a világ, amilyenné te teszed! – figyelmeztet honlapján a Nagy Terv. Igaz, néha mások elrontják a játékunkat, de nem szabad feladni, a mesében tényleg minden megtörténhet. Mi több: meseírás közben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.