Negatív lenyomat

Fekete Zaj a Mátrában: ha a fővonal a városokban meg a Balatonnál érzi jól magát, az alternatívok nyilván a hegyekbe menekülnek.A Negative Art szervezőcsoport extrém és kísérleti zenét játszó együtteseket vonultat fel a mátrafüredi Sástó partján.

Jön a Sólstafir, a klasszikus felállású – három gitár, dob – izlandi metálbanda, amelynek lényegét neve fejezi ki. Magyarra fordítva: krepuszkuláris (szürkületi) sugár (a látóhatár alá bukó nap sugarait hegyormok vagy felhők szűrik meg, nálunk leginkább július végén és augusztusban, Izlandon valószínűleg máskor is tapasztalható jelenség). A szentpétervári Theodor Bastard duóban Fjodor Szvolocs gitárjátékához Jana Vjova énekel a saját maga kreálta nyelven.

A krakkói Eluktrick lengyel–amerikai rockbanda zenéje ötvözi a pop, a rock, a punk és az electropop elemeit. A magyarok közül a legnagyobb betűkkel a szervezők a VHK nevét írták a plakátra, azaz fellép a 37 éve polgárpukkasztó és már tíz éve megszűnt, majd feltámadt Vágtázó Halottkémek. Az idén a Szabad az á nevű színpadra jelentkezés alapján is válogattak zenekarokat, amelyek fellépti díjként jegyeket kaptak, ezek értékesítéséből fedezhetik költségeiket.

Gyülekeznek hát ide az alternatív együttesek és hozzák a közönségüket. A táborozók egy része bekapcsolódik majd a Sástó megmentéséért küzdők akciójába. Az ország egyik legmagasabban fekvő tava néhány éve kezdett pusztulni, a víz minősége leromlott, a felületet szinte teljesen belepték a növények. A Sástónak is egy a vége című koncertsorozatot a tó partján rendezik meg, aki egy előadást ingyen megnéz, csak nem engedi meg magának, hogy ne segítsen egy kicsit!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.