A HÉT KÉPE

„A komputergra ka alapvetően más valami, mint a fénykép. Nem jobb vagy rosszabb! Egyszerűen: más. Drégely mindenkinél jobban tudja ezt, hiszen ő kezdettől úgy használja a hagyományos fotográfiát, mintha Photoshoppal dolgozna. Csakhogy ő fotóműtárgyakat akar létrehozni. Ő vérbeli fotográfus, nem pedig a fotográfia területére kiránduló grafikus.” SZILÁGYI SÁNDOR

DRÉGELY IMRE

Bácsalmáson született 1960-ban. 1988 óta tagja a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának. 1994-ben diplomázott az Iparművészeti Főiskola fotó és alkalmazott gra ka tanszakán. ’99 óta tanít a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen. A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Csoportos kiállítások résztvevője volt többek között Budapesten, Esztergomban, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salföldön, Tatabányán, Bécsben, Berlinben, Burghausenban, Kaunasban, Lyonban, Lisszabonban, Montpellier-ben, Moszkvában, New Yorkban, Párizsban, Vilniusban. Önálló tárlatát bemutatták Budapesten, a Fiatal Művészek Klubjában, a Műterem Galériában, a Nyitott Műhely Galériában, a Nessim Galériában, a MU Színházban és máshol.

2007-ben kapta meg a Balogh Rudolf-díjat. Munkái két fő tárgy köré csoportosíthatók. Részint a játék érdekli a szabályok felépítése és a felállított szabályok alapján való képalkotás, az utóbbi időben egyre elemibb képekből. A másik oldal, ami számára fontos, az a folyamatos kísérletezés a fotográfi a határain. Nagyon sokat dolgozott polaroid technikákkal. A polaroid transzferek a polaroid alapú képkészítésnek egyik nagyon ritka és nagy hozzáértést követelő fajtái. A polaroid képekből összeállított Zodiákus sorozata teljesen egyedülálló. A munkáiban mindig ott a humor és a játékosság.

I!

WEB: www.fotografus.hu/hu/fotografusok/dregely-imre

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.