Tábortűzben a szülők

Mindjárt kitör a nyári szünet, ami egyet jelent azév legnagyobb szülői feladatával: meg kell szervezni a gyerek sokhetes vakációját úgy, hogy nincs az a munkahely, ahonnan a kis- és nagygyerekeseket nyolc-tíz hét fizetett szabadságra elengednék.

Amire van kereslet, arra előbb-utóbb kínálat is épül – pontosan így van ez a nyári táborokkal is. A lehetőségek tára hatalmas, legfeljebb a családi költségvetés, no meg a gyerek életkora szab keretet a keresgélésnek. A kisgyerekes szülők elsősorban a lakhelyükhez közeli, óvodarendszerű foglalkoztatást szeretik, ahol mese, zene, tánc, úszás vagy kézműveskedés a program gerince. A nagyobbakkal már jobban szárnyalhat a képzelet, és ha a szülő nem ódzkodik a bentlakásos, vagyis ottalvós tábortól, akkor már-már majdnem lehetetlen választani az óriási kínálatból.

Az interneten a taborfigyelo.hu honlapon remekül lehet keresgélni az aktuális kínálatból, amiben a kreatív oknyomozós, rádiós, informatikai, lovaglós, angol, német és mindenféle nyelvi tábor szerepel. Újdonság, hogy idén már a Vidám Park is szervez saját nyári tábort a gyerekeknek.

A kulturális táborok tára is elképesztően gazdag, és szerencsére nem merül ki a kézműveskedésben, hanem van színjátszó, sőt összművészeti is, ahol ének, zene (gitár, zongora), kreatív írás, kézművesség, modern tánc, néptánc és színház a választható menü, mindez például Gátéren, felső tagozatosoknak és középiskolásoknak. Szinte nincs olyan hobbi, amire ne lenne tábor szervezve, mint például a horgászat, a főzés vagy a fotózás.

Az ötnapos-egyhetes táborok ára jellemzően 25–60 ezer forint között mozog, testvérkedvezményt a legtöbb helyen adnak.

ÉVFORDULÓK

1. JÚNIUS 18.

122 éve születtek a Ferenczy ikrek: Béni és Noémi.

2. JÚNIUS 19.

34 éves Gareld macska, 87 éves lenne Raksányi Gellért, a „Kutya”.

3. JÚNIUS 20.

49 éve van közvetlen telefonkapcsolat a Kreml és a Fehér Ház között.

4. JÚNIUS 21.

Leonardo 500 éve megálmodta az ejtőernyőt, de az első nő csak 99 éve ugrott le.

5. JÚNIUS 22.

379 éve vonta vissza Galileo Galilei azon ötletét, miszerint a Föld a Nap körül kering.

6. JÚNIUS 23.

A sárkányok és lidércek Szent Iván előestéjén a legaktívabbak, de ekkor lehet elűzni is őket.

7. JÚNIUS 24.

Új élet kezdődött 102 éve a FIAT konszernnél: megszületett az Alfa Romeo.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.