Hétvégi örömélmény
Az utóbbi években egyre inkább erősödik az érzésünk, hogy Budapest és az egész ország fesztivál-nagyhatalommá vált.
Nyáron nem ritka, hogy egyszerre több különböző esemény is kínálja magát szinte azonos helyszínen. A teljesség igénye nélkül néhányat említve a mostani hétvégi lehetőségek közül: gyulai halászléfőző verseny, csabai sörfesztivál és csülökparádé, tahitótfalui eperfesztivál, poroszlói pákászfesztivál, vagy az öttömösi spárgafesztivál.
A budai Gourmet fesztivál tavaly jelentősen megújult. Az újító szándék folytatása, hogy a legjobb nevű éttermek – a résztvevők között szerepel az idei és tavalyi top tízes étteremi listáról szinte mindegyik – fesztiváli fogásához egy-egy ismert és elismert borász által öszszeállított borválogatást is ajánlanak. Az étel-ital párosítások még egyetlen fesztiválon sem kaptak központi szerepet. Jó alkalom ez arra, hogy kiderüljön: gondos párosítással ráébredhetünk, hogy milyen rejtett ízek, illatok varázsolhatnak el bennünket egy jól összeállított ételsor elfogyasztása közben. A gasztró utazás lehetővé teszi, hogy később már tudatosabban választhassunk. Egy kis odafigyeléssel sok jó recept és bor párosításával az emlékezetünkben lehetünk gazdagabbak. A memória azonban véges, ezért hasznos segítség a Borkultusz honlapja, ahol megtalálhatók a műsor séfjei által elkészített ételek és a hozzájuk ajánlott borok listái.
IDŐPONT: Vasárnap 11.30
ADÓ: TV2