A nagy találkozás

Mit sportoljon a gyerek? Azt, amihez kedve van. Kipróbálni viszont lehetetlen az összes sportágat – kifizetniugyancsak az a különféle tanfolyamokat –, éppen ezért legjobb, ha a gyerekkel együtt elmegyünk a Budapesti Nagy Sportágválasztóra. Most először ugyanott a nagy hangszerválasztót is megrendezik.

Öt éve húsz sportággal és 300 látogatóval debütált a mára minden tekintetben többszörösére nőtt kétnapos program: az idén – egészen pontosan ma és holnap – majdnem 90 sportággal ismerkedhetnek meg a látogatók. Az első nap délelőttjén az iskolai csoportok töltik meg a Maglódi úti sportközpontot, ahol már nemcsak a sport, hanem a zene iránt érdeklődő látogatókra is számítanak: több mint száz hangszert próbálhatnak ki a helyszínen.

Mint a rendezőktől megtudtuk: a sport és a zene egy helyre csábítása dupla előnnyel kecsegtet: a már sportoló fiatalok beleszerethetnek valamelyik hangszerbe, és fordítva: a zeneiskolások kedvet kaphatnak valamelyik sportághoz. A zene és a mozgás egyáltalán nem zárja ki egymást, és az úgyis később derül ki, hogy melyikből lesz örök szerelem.

A nagy sportágválasztó és ifjú testvére, a hangszerválasztó Budapest mellett immár huszonkét városban rendszeres, nagy sikerű program. Az évente kétszer meghirdetett rendezvényt a fővárosban is a nyári szünet előtt és az iskolakezdés elején, azaz szeptember közepén tartják. A vakáció előttre időzített esemény jó alkalom arra is, hogy célirányosan választhassanak a gyerekek nyári tábort, ahol tovább ismerkedhetnek a zenével vagy a sporttal, esetleg mindkettővel.

ÉVFORDULÓK

1. JÚNIUS 4.

116 éve tesztelte nyilvánosan az első benzinmotoros járgányát Henry Ford.

2. JÚNIUS 5.

229 éve integetett először Joseph és Jaques Mongol er saját tervezésű hőlégballonjáról.

3. JÚNIUS 6.

185 éve rendezték meg az első lóversenyt Pesten.

4. JÚNIUS 7.

118 éves volna Csinszka.

5. JÚNIUS 8.

1380 éve halt meg Mohamed próféta Medinában.

6. JÚNIUS 9.

Nem mindennap születik olyan kajakozóbajnok, aki egyszerre táncdalénekes és bőgős is: 73 éve jött világra Kemény Kázmér.

7. JÚNIUS 10.

69 éve szabadalmaztatta Bíró László a golyóstollat.

I!

06. 01 - 06. 02.

HELYSZÍN: Merkapt Maraton Sportközpont

06. 08 - 06. 09.

HELYSZÍN: Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, Mosonmagyaróvár, Wittmann park

BELÉPÉS: ingyenes

 

A sport a küzdés maga
A sport a küzdés maga
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.