A hét képe

A népballadáknak vannak bizonyos közös jellemzőik. A gyakran már megkezdődött, akut és gyorsan mozgó történet személytelen elbeszélés formájában jelenik meg a népi költészetben.

Témájuk legtöbbször tragikus – kaland, háború, szerelem, halál, erőszak, árulás –, és a bennük megjelenő események vagy jelenségek gyakran természetfelettiek. A balladák általában egyetlen epizóddal foglalkoznak, minimális képhasználattal és minimális háttér-információval. Tempójuk egyedi, a sorokban jellemzően megjelenik a refrén mint az ismétlés technikája, egy olyan retorikai eszköz, amely ugyanazt a kifejezést erősíti a progresszív változások során. Munkám során ezen jellemzők visszaadására tettem kísérletet.

 

RAPI MARIANN

A1973-ban született, 2010-ben végzett a Fotografus.hu Alapítványi Fotóiskolában Illés Barna, Gulyás Miklós, Gobölyös Luca, Misetics Mátyás, Eperjesi Ágnes, Zátonyi Tibor tanítványaként. Szerepelt kiállításon többek között a Millenárison, a Gödörben, a Fogasházban, a Prágai Magyar Intézetben, az Artbázison, Szentesen, Újvidéken, a dunaújvárosi biennálén. A Fiatal Fotóművészek Stúdiójának a tagja. Jelenleg a kortárs fotóművészek Random című tárlatán láthatók képei aMai Manó Házban.

I!

BEZÁR: 06. 14.

CÍM: Random 2012 Kortárs fotóművészeti kiállítás Mai Manó Ház André Kertész Terem (Budapest V., Nagymező utca 20.) 1000 Ft diák-, nyugdíjas-: 500 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.