Nagy és lágy

Hárfaünnep lesz Szegeden: Tavaszi Hárfa Napok Nemzetközi Hárfafesztivál. Ha valaki szeret egy műfajt, megtalálja a módját, hogy másokat is rávegyen az élvezetére.

Kicsit utánanéztem, már tudom, laikusan és elhamarkodottan gondolkodtam, amikor az volt a benyomásom, hogy a hárfa női hangszer, csakis nők játszanak rajta. Tudom, hatalmas instrumentum, nem lehet könnyű szállítani, de amikor megszólal! Nem úgy érzi az olvasó is, hogy olyan finom, lágy és halk, nem is illenek a húrjai durva férfikézbe?!

És ha a nemrég lezajlott IV. Országos Hárfaverseny eredményeit böngésszük, háromnegyed részben női neveket látunk. Ha viszont a leghíresebb hárfaművészek után kutatunk, bőven találunk köztük férfiakat. Itt van például maga Benoit Wery, az idei hárfanapok francia vendége, aki egyrészt koncertet ad, másrészt mesterkurzust tart Szegeden.

Ott, ahol egy igazi tanáregyéniség, Gorbunova Natalia gondoskodik arról, hogy minél többen tanulják meg ennek a hangszernek a kezelését, és közben a közönség érdeklődését is felkelti azzal, hogy különleges programokon lehet meghallgatni, milyen zenét is lehet kicsalogatni belőle. Immár ötödik egymás utáni évben jönnek össze a hárfások a városban.

Ja, és a Móra Ferenc Múzeum ingyenesen látogatható hárfakiállítással is készül az alkalomra.

I!

05. 25

KEZDÉS: 18.00

FELLÉP: Benoit Wery

HELYSZÍN: Móra Ferenc Múzeum (Szeged, Roosevelt tér 1–3.)

TOVÁBBI INFÓK: harfak-esharfasok.blogspot.com

JEGYÁR: 800 Ft

Hárfahangra várva
Hárfahangra várva
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.