Kolozsvári kávéház Pesten

Faludy György szentelte fel tíz évvel ezelőtt azt a kolozsvári művészkávézót, amely most irodalmi estek sorozatával kapcsolódik a Műcsarnok a Kolozsvár ezredforduló utáni képzőművészetét bemutató, Európai utasok című kiállításához.

A Café Bulgakov XIX. századi Virág utcai épülete a legendák szerint valaha bordélyházként is szolgált. Orbán János Dénes József Attila-díjas prózaíró kávézója manapság Kolozsvár egyik kulthelye; galériája látogatott kiállítóterem, emellett befogadtak társasjáték-, irodalmi és filmklubot, könyvbemutatókat és művészeti rendezvényeket is.

Az erdélyi Orbán János Dénest, akinek pályája indulásáról pimaszságot, polgárpukkasztást és mindenre fittyet hányást szokás emlegetni, ezúttal beszélgetőpartnerként láthatja-hallhatja a közönség. A fenegyereknek is hívott irodalmárt, üzletembert van, aki zseninek, van, aki szemfényvesztőnek ítéli, sokan kiátkozták, és sokan rajonganak érte, de senkit sem hagy hidegen. A karizmatikus művészetszervező vendége egy író és egy költő lesz május 25-én.

A műcsarnokbeli, a Szépírók Társaságával együttműködésben létrejött irodalmi sorozat második estjén két generáció képviselteti magát: a balladisztikus regény, a Kő hull apadó kútba Kossuth-díjas szerzője, Szilágyi István és a csaknem negyven évvel fiatalabb, a matematika és az erdélyi avantgárd értője, Balázs Imre József költő, irodalomkritikus olvas majd fel műveiből a beszélgetés illusztrálásaként.

I!

05. 25.

KEZDÉS: 19.00

HELYSZÍN: Műcsarnok (Budapest XIV., Dózsa György út 37.)

JEGYÁR: 500 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.