Gerendai a Godot-ban

Itt tartunk: a kortárs magángyűjteményeket érdemes bemutatni. A Gerendai-gyűjtemény a sorozatban a tizenhetedik.

Ilyenek vagyunk: egy üzletember esetében a hobbija mögött is üzleti megfontolásokat sejtünk, pedig Gerendai Károly Sziget-szervező esetében ezúttal szükségtelen kombinálnunk. Kedveli a kortárs képzőművészetet, s húsz éve gyűjti is. Több mint 200 darabból álló kollekciójából a Godot Galériában láthatunk most válogatást. Ádám Zoltán, Aatoth Franyo, Bada Dada Tibor, Bukta Imre, dr Máriás Béla, efZámbó István, El Kazovszkij, feLugossy László, Fehér László, Gerhes Gábor, Mulasics László, Nádler István, Nagy Kriszta x-T, Soós Nóra, Swierkiewicz Róbert, Szirtes János, Tarr Hajnalka, Várnai Gyula, Wahorn András, igazán csinos kis névsor.

Lévén Gerendai Károly a Sziget Fesztiválok szervezője, és a zenei trendekre különösen figyel, a kortárs képzőművészethez is a zene sodorta. Pontosabban azok a muzsikusok, akik nem mellesleg képzőművészek is. Így mindjárt világos, miért efZámbó, feLugossy és Wahorn művei jelentik gyűjteménye alapdarabjait, érthető, miképpen kerül képbe Nagy Kriszta x-T meg Bada Dada és drMáriás, a Tudósok zenekar egykori és mai tagja. S már csak kicsiket kell oldalra pislantani, hogy képbe jöjjön mondjuk Aatoth Franyo, Bukta Imre és a többiek.

Gerendai valódi kötődését és érdeklődését egyébként mi sem jelzi jobban, mint hogy a képek nagy részét munkahe lyének, a Sziget-irodának a falain őrzi, mintegy állandó kiállítási területté avatva a helyet. Ezúttal a Godot Galériában is meglehetősen sokszínű összeállítást láthat a néző,melynek célja a gyűjtemény gerincét adó alkotások bemutatása.

OLVASÁSRA VALÓ

1. MESÉLJ NEKEM OKOSOKRÓL ÉS BALGÁKRÓL

Manó Könyvek, 64 oldal, 1290 Ft

Klasszikusok, mint Zabszem Jankó és Arany László, Benedek Elek, Kriza János, Móra Ferenc meséi meg népmesék okos és balga hősei.

2. LJUDMILA ULICKAJA: ÉLETMŰVÉSZNŐK

Hat történet, hat este, hat nem is olyan könnyű darab: lebilincselő elbeszélésmód, életismeret és -nom, szomorkás irónia. Ahogy a nagy orosz íróktól megszoktuk.

3. KORNIS MIHÁLY: HOL VOLTAM, HOL NEM VOLTAM

Kornis Révai Gábor kérdései nyomán írott könyvében az író legszemélyesebb emlékei a XX. századi magyar történelem tragikus tapasztalataival együtt jelennek meg. Szenvedélyesen szubjektív emlékezése szellemi önéletrajzként is olvasható.

I!

ZÁRÁS: 06. 20.

CÍM: Kortárs magángyűjtemények XVII. Válogatás Gerendai Károly gyűjteményéből.

HELYSZÍN: Godot Galéria (XI. kerület, Bartók Béla út 11.)

JEGYÁR: ingyenes

Bukta Imre: Vidéki polgármester makettel
Bukta Imre: Vidéki polgármester makettel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.