Sziget, huszadszor

Mintegy ötszázmillió forinttal kisebb költségvetésű lesz az idei Sziget, amely egyébként már a huszadik a sorban – árulta el Gerendai Károly egy tegnapi sajtótájékoztatón. Ugyanakkor nemcsak nulladik és mínusz egyedik, de mínusz kettedik napja is lesz az idén a fesztiválnak. Az alapértelmezetten augusztus 6–13-a között megrendezendő Sziget tulajdonképpen már 5-én elindul, ekkor egy déltől este tizenegyig tartó monstre koncert keretében a Magyar Dal Napját ünnepelhetjük, mondta el a fesztivál főszervezője. Presser Gábor, a Magyar Dal Napja programsorozat ötletgazdája elárulta, a hagyományosan szeptember második vasárnapján rendezett dalünnep azért idén sem marad el.

A mínusz egyedik napon a Csík Zenekar lép fel a Nagyszínpadon egy háromórás megakoncerttel, ekkor új, kifejezetten erre az alkalomra készített feldolgozásaikat Szörényi Leventével, Bródy Jánossal, Presser Gáborral, Hobóval és Kovács Katival közösen adják elő, ami nem jelenti persze, hogy Kiss Tibor, Lovasi András vagy Ferenczi György hiányozhatna a koncertről.

A nulladik napon, augusztus 7-én két eseménynek is helyt ad a Hajógyári-sziget. Az egész estés, önálló Ákos-koncerten nemcsak a szólóban készített dalok, de régi Bonanza-szerzemények is elhangzanak majd, természetesen újragondolt formában. Ugyancsak 7-én rendezik majd a Metál Napot a Szigeten – a délután kettőtől este tizenegyig tartó koncertsorozattal az idén költségvetési okokból „elvérzett” Metál Nagyszínpad híveit szeretnék kárpótolni a szervezők.

Az idén számos helyszín új helyre költözik. Ilyen a Világzenei Nagyszínpad, amely ezentúl OTP BankWorlds Music Party Színpad néven, új programsávokkal várja az érdeklődőket. Költözik a Roma Sátor, a European Meeting Point, a Logikai Játékok Sátra, a Magyar Nagyszínpad, az A38 színpada és az összművészeti helyszín is, a Magic Mirror pedig visszaköltözik eredeti helyére. Bővül az Arena, újra lesz Luminárium, az idén először pedig Holland Meets Hungary néven magyar–holland találkozóhely is helyet kap a Szigeten.

A Pop-Rock Nagyszínpad persze marad a helyén – máshol el sem férne. Az idén fellép például az Anti Flag, a The Subways, a Hurts, az LMFAO, a The Stone Roses, a The Killers és a Placebo. Új helyre költözik viszont a Kultúrzóna, amely egyebek mellett magában foglalja a Keleteurópai Vurstlit, a Múzeumi Negyedet, a Kreatív Workshop Zónát vagy az Olvasóligetet. A Nagy Utcaszínház ezúttal a Compaigne Pipototal társulatát mutatja be esténként, a Hungarikum falu eseményei pedig a „Páros” fogalma köré szerveződnek. 2012-ben is lesz Ability Park, Civil Sziget, a spotrajongók számára pedig külön helyszínt rendeznek be, ahol óriáskivetítőkön lehet figyelemmel kísérni a londoni olimpia eseményeit.

Sok helyszín költözik, de a Nagyszínpad marad
Sok helyszín költözik, de a Nagyszínpad marad
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.