Szerelem a bábszínházban

Bábszínházba menni a gyerekkel a szülőnek is igazi kikapcsolódás, feltéve, ha jó az előadás, mert tetszik, vagy sem, végig kell ülni azt az egy-másfél órát neki is.

A Budapesti Bábszínház két új előadása, a Rózsa és Ibolya, valamint a Mesék a tejúton túlról kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató program.

Április elején debütált a Rózsa és Ibolya című zenés bábjáték az Andrássy úti színpadon. Az ötéves kortól ajánlott előadás az igaz szerelem legyőzhetetlenségéről szól, szereplői gonosz és jó tündérek, nomeg földi halandók, bátrak és gyávák természetesen. A magyar népmesekincsből vett történet, Rózsa királyfi és Ibolya tündérhercegnő szerelme Arany Jánost, a fiát, Arany Lászlót és Lakatos Menyhértet is megihlette, a bábszínházi feldolgozás Gimesi Dóra verselő adaptációja.

Az előadás mindvégig érdekes, a társulat összjátéka, a kellő ritmusban változó színpadkép, a zene, a színes kellékek képesek ébren tartani a gyerekpublikum érdeklődését. Az egyetlen, az óvodás gyerekek szempontjából megfontolandó hátrány, hogy az előadás hosszú, a szünettel együtt csaknem kétórás, ez a kényelmes, párnás székekben is óhatatlanul a kicsik feszengéséhez vezet.

Ezzel ellentétben a Mesék a tejúton túlról meg szinte rövidnek tűnik, a háromnegyed órás előadást nagyon élvezik az ovisok.

A Berg Judit meséjéből Jeli Viktória által színpadra írt változatot Szörényi Júlia és Tatai Zsolt kelti életre. A folyton veszekedő testvérpár tejúton túli kalandjai rabul ejtik a háromévesnél idősebb gyerekeket: éppen ilyen kell, hogy a legkisebbek is megszerethessék a színházba járást.

A sikerélményhez fontos időben megvásárolni a jegyeket, mert a legnépszerűbb előadásokra hamar elfogynak a helyek.

I!

IDŐPONTOK: 05. 14., 05. 15., 05. 16., 05. 20.

KEZDÉS: 10.00, 10.30, 15.00

HELYSZÍN: Budapesti Bábszínház (Budapest VI., Andrássy út 69.)

JEGYÁR: 800–1400 Ft

Jelenet a Rózsa és Ibolyából
Jelenet a Rózsa és Ibolyából
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.